24 Δεκεμβρίου 2013

Η Γανόχωρα απέκτησε Δίκτυο Αποχέτευσης !



Γεγονός αποτελούν οι πρώτες συνδέσεις στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό της Γανόχωρας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του έργου και έγινε ήδη η προσωρινή παραλαβή του. Γενικότερα με έργα σταθμούς για την Κατερίνη και το περιβάλλον που κατασκευάζει η ΔΕΥΑΚ επωφελούμενη των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ δημιουργείται ένα σύγχρονο σύστημα αποχέτευσης ακαθάρτων, το οποίο οδηγεί στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων στο σύνολο του Δήμου.



Το έργο του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό της Γανόχωρας ως γνωστόν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1.623.600,00€ με το ΦΠΑ περιλάμβανε την κατασκευή 4.100 μέτρων αγωγών ακαθάρτων και 3.750 μέτρων εξωτερικού αγωγού μέχρι την Κατερίνη (οδός Φαρμάκη), όπου και συνδέεται.





Σάββας Χιονίδης: «Επιλύουμε οριστικά και αμετάκλητα προβλήματα που ταλάνισαν τις τοπικές κοινωνίες»



Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του έργου ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε: «Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών αποτελεί η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, που ήταν πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα με την Γανόχωρα όπου καλέσαμε τους δημότες με μία απλή αίτηση να συνδεθούν, έχουμε υλοποιήσει ή είναι σε εξέλιξη αντίστοιχα έργα στον Σβορώνο, τη Νεοκαισάρεια, τον Άνω Άγιο Ιωάννη, τον Κάτω Άγιο Ιωάννη, τη Νέα Τραπεζούντα. Με την ολοκλήρωσή τους επιλύουμε οριστικά και αμετάκλητα προβλήματα, τα οποία έχουν ταλανίσει πάρα πολύ κόσμο».



Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης σημείωσε: «Είμαστε ευτυχείς που σήμερα γίνεται η πρώτη σύνδεση σε ένα μείζον έργο που αφορά την αποχέτευση στον οικισμό της Γανόχωρας, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί, έγινε η προσωρινή παραλαβή του και σήμερα γίνεται η πρώτη σύνδεση εδώ στον συνδημότη μας κο Γιαμούζη κατόπιν αίτησής του. Όσοι βέβαια δημότες αιτηθούν σχετικά θα γίνει η σύνδεση από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, ενώ οι υπόλοιπες συνδέσεις θα γίνουν όπως ορίζει ο νόμος μετά την οριστική παραλαβή η οποία καθίσταται και υποχρεωτική. Θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο είχε δουλέψει συστηματικά η διοίκηση του Δήμου και ειδικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης».






Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για «ένα μεγάλο έργο που αφορά πρωτίστως την ποιότητα ζωής των κατοίκων» έκανε λόγο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γανόχωρας Μαντονίτσας Ιωάννης.



Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των ακόλουθων έργων θα έχει καλυφθεί το 90% των αναγκών της Κατερίνης: Η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη με προϋπολογισμό 1.150.000€ και η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Νεοκαισάρειας με προϋπολογισμό 1.500.000€, έργα που έχουν αποπερατωθεί .

Η αποχέτευση οικισμού Τ.Κ.Κ. Αγίου Ιωάννη-Ν.Τραπεζούντας με προϋπολογισμό 4.380.000€, έργο που βρίσκεται υπό κατασκευή και θα έχει παραδοθεί έως τα τέλη του 2014.

Η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Σβορώνου με προϋπολογισμό 2.500.000€, η πρώτη φάση του οποίου έχει αποπερατωθεί και επίκειται έως το τέλος Φεβρουαρίου η επανεκκίνηση εργασιών που αφορούν την οδό Αγίου Αντωνίου και τις περιοχές «Κορδέλες» και «Προσήλιο» αντίστοιχα. Η πρώτη φάση αφορά το 70% του αντικειμένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !