12 Δεκεμβρίου 2013

Μικρά πταίσματα ή μικροί οι τοπικοί πολιτικοί μας ;



  
του  Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
                                         δημοτικού συμβούλου Κατερίνης
Για μικρά πταίσματα έκανε λόγο ο βουλευτής στο νομό μας της Ν.Δ. κ. Γ. Κωνσταντόπουλος  κατά την ομιλία του στη βουλή για την τροποποίηση των συμβάσεων  των μεγάλων οδικών έργων.

Και μικρά πταίσματα ονομάτισε τα τρία διόδια από Λιτόχωρο προς Λάρισα, τα δύο διόδια από Αιγίνιο προς Θεσσαλονίκη, την μη ύπαρξη παράπλευρου οδικού δικτύου , και τον κίνδυνο ατυχημάτων από αυτούς που μπαινοβγαίνουν στο Εθνικό Δίκτυο από ακατάλληλους δρόμους.  Και κάλεσε τον υπουργό στο μέλλον να λύσει αυτά τα μικρά πταίσματα μιας και όπως φαίνεται δεν διδάχτηκε τίποτε από τις προ ετών υποσχέσεις Σουφλιά για την δημιουργία του παράλληλου οδικού δικτύου.
Αυτά τα πταίσματα είναι μικρά γιατί όπως είπε οι εταιρείες ζημιώθηκαν 24 δίς από το σταμάτημα των έργων, γιατί αυτός θέλει τα εργοτάξια να σφύζουν από ζωή και να μην είναι περιστερώνες.
Σαφής ο κ. Κωνσταντόπουλος. Να πάρουν τα λεφτά οι εταιρείες, να βγάλουν λεφτά οι εταιρείες, παραβλέποντας και τις υποχρεώσεις που είχαν μέχρι τώρα, και το ποιος θα πληρώσει τα έργα αλλά και την αύξηση του αριθμού και του αντιτίμου των διοδίων ακόμα  και το γεγονός ότι με λεόντειες συμβάσεις ξεπουλιέται το Εθνικό Οδικό Δίκτυο μέχρι το 2038.
Και όλα αυτά γιατί όπως είπε οι συμβάσεις ελέγχτηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και γιατί έχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
Κατηγόρησε  για κορώνες όσους  μιλάν για κάποιους (βουλευτές)  που δεν σκύβουν το κεφάλι στις εταιρίες και για κάποιους που υποκύπτουν ενώ του προξένησε έκπληξη η πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία!!
Χρέωσε σε όλους όσους αντιμάχονται αυτή την κατάσταση με τα διόδια και  τις παροχές προς τους εργολάβους, ότι θέλουμε δήθεν μια Ελλάδα εγκαταλειμμένη, ότι θέλουμε και άλλες Σάρες και άλλα θύματα λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και παράλληλα μίλησε για άμεση πρωτοβουλία της κυβέρνησης ( ποια είναι άραγε) και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους, τους περιφερειακούς συμβούλους να βρουν σε κάθε γωνιά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Κύριε Κωνσταντόπουλε. Σήμερα ψηφίζετε. Και με την ονομαστική  ψηφοφορία θα μάθουμε την ψήφο σας γιατί  έτσι θα υποχρεωθούν οι βουλευτές μας να μας πουν τι ψήφισαν και όχι να κρύβονται πίσω από την δεδηλωμένη.  
 Έχετε  τις απόψεις σας,  τις διατυπώσατε  στην Βουλή και  θα είχε ενδιαφέρον να κυκλοφορήσουν και γραπτώς στους συμπολίτες μας για να ξέρουν όλοι τι ψηφίζουν.
Από τη μια μεριά οι χρήστες με πολλά και ακριβά διόδια ( ειδικά στην Πιερία) και από την άλλη οι εργολάβοι. Κανένας όρος για παράπλευρα  οδικό δίκτυο, κανένας όρος για κατάργηση διοδίων Αιγινίου, κανένας όρος να μην μπουν νέα πλευρικά διόδια  και ευχές για ηλεκτρονικά διόδια στο βαθύ μέλλον. Και συμφωνείται κι εσείς οι εργολάβοι να μην υποστούν τις συνέπειες και να μην εφαρμοστούν οι ρήτρες της υπάρχουσας σύμβασης και τώρα να τα πάρουν όλα.
Όσοι διαφωνούμε  με αυτές τις αποικιοκρατικές  συμβάσεις θέλουμε την ανάπτυξη της χώρας μας. Μια ανάπτυξη όμως σε όφελος του λαού, σε όφελος της οικονομίας και με σεβασμό στο περιβάλλον και όχι απλά σε όφελος των εργολάβων. Με όρους ισότητας, δικαιοσύνης, συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς εκβιασμούς και απειλές.
Η  μικρή Σάρα που επικαλεστήκατε είναι δημιούργημα της πολιτικής της  κυβέρνησης σας άρα και δική σας. Το ίδιο και οι δεκάδες θάνατοι του μνημονίου από  την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και τη χρήση άλλων μορφών θέρμανσης.  Έναν κίνδυνο που και προσωπικά όλοι εμείς  που δεν έχουμε να αγοράσουμε πετρέλαιο ή άλλου που δεν έχουν ρεύμα,  τον διατρέχουμε.
Δεν δικαιούστε  να καλείτε  τους δημοτικούς συμβούλους και λοιπούς αυτοδιοικητικού να βρουν τους αναξιοπαθούντες, γιατί αυτοί ή τουλάχιστον όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε τους ξέρουμε και είμαστε μαζί τους. Γιατί   εσείς  τους δημιουργήσατε με τις μνημονιακές πολιτικές που φέρουν την ψήφο σας, εσείς με τις πολιτικές σας αποδεκατίσατε τους δήμους, διαλύσατε τις κοινωνικές  υπηρεσίες, μηδενίσατε τους πόρους προς τους δήμους, απαγορεύσατε την δυνατότητα για σχετικά κονδύλια στους δήμους προς απόρους .
Αντιπροτείνουμε, εσείς κ. Κωνσταντόπουλε και οι άλλοι ομοϊδεάτες σας βουλευτές με τα πολιτικά σας γραφεία να τους βρείτε, μήπως και δείτε την εξαθλίωση των πολιτών από τις πολιτικές σας, μήπως και τα γραφεία σας παίξουν και κάποιο ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία μας και όχι παρουσίες αντ αυτού, δημόσιες σχέσεις και κυτίο παραπόνων ή υποσχέσεων    και κάθε είδους προσωπικής υπόσχεσης και ρουσφετιού.
Και επειδή εσείς δεν θα το κάνετε,  εκατοντάδες, χιλιάδες συνδημότες μας το κάνουν καθημερινά μέσα από δεκάδες εθελοντικές οργανώσεις μέσα από την εκκλησία, ανώνυμα στη γειτονιά. Μοιράζοντας το λίγο που έχουν, διαθέτοντας το χρόνο τους, διεκδικώντας δικαιοσύνη.
Και παράλληλα κάνουν και την υπέρτατη δράση αλληλεγγύης, που είναι ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων σας, για την κατάργηση των μνημονίων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας σε όφελος του λαού της.
Κατερίνη 11/12/2013
Εδώ το Βίντεο της ομιλίας Κωνσταντόπουλου:
http://www.youtube.com/watch?v=HoVU-nyEIuI&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !