14 Δεκεμβρίου 2013

Κατερίνη πόλη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ανοχής

Η πόλη της Κατερίνης, οι πολίτες της Κατερίνης  γυρίζουν την πλάτη τους στο φασισμό και στον ναζισμό και στην προσπάθεια που κάνουν οι σημερινοί υπόδικοι εκπρόσωποί τους να ενσταλάξουν το μίσος κύρια στους νέους ανθρώπους. 

Η  Κατερίνη έχει  βιώσει την φασιστική και ναζιστική βία στην Κατοχή, έχοντας δώσει εκατοντάδες παλληκάρια στην αποτίναξη του ναζιστικού ζυγού και στους μετέπειτα δημοκρατικούς αγώνες της πατρίδας μας.
Οι κάτοικοι της πρόσφυγες από τον Πόντο, τη Μ. Ασία, κλπ. ένιωσαν οι ίδιοι διωκόμενοι μετανάστες ,  από τους ακροδεξιούς κύκλους εκείνης της εποχής.
Άλλοι κάτοικοι της ήταν οι ίδιοι εσωτερικοί μετανάστες που πολλές φορές διωκόμενοι βρήκαν καταφύγιο στην πόλη μας και πολλοί άλλοι έζησαν και ζουν μετανάστες σε άλλες χώρες διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον με θυσίες γι αυτούς και τα παιδιά τους.
Γι αυτό ο ρατσισμός το φυλετικό μίσος δεν μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος στην πόλη μας.
 Η σημερινή οικονομική κρίση, η ανεργία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης μερίδας των συμπολιτών μας επιβάλλουν την ανάγκη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της αντίστασης, της ανατροπής αυτών των πολιτικών που μας έφεραν ως εδώ, την ανατροπή των μνημονίων και των μνημονιακών κυβερνήσεων και της χάραξης μιας άλλης πολιτικής σε όφελος των πολιτών.
 Οι νοσταλγοί του ναζισμού και οι σημερινοί υπόδικοι εκπρόσωποί τους, επιδιώκουν ψαρεύοντας σε θολά νερά να εμποδίζουν τους αγώνες του Ελληνικού λαού για μια προοδευτική αλλαγή στον τόπο μας, εκφράζοντας τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και όσους κερδίζουν από αυτήν την κρίση.
Και ποντάρουν στη λήθη, στο ψέμα, στην αγανάκτηση, στο φόβο, στο μίσος  και  στη βία.
Η  σημερινή κοινωνία θα λύσει τα προβλήματά της πηγαίνοντας μπροστά. Με βάθεμα της δημοκρατίας, με  την συμμετοχή των πολιτών, με αλληλεγγύη, συνεργασία, ανθρωπιά, με εθνική ανεξαρτησία, με απαλλαγή από τα μνημόνια και με παραγωγική ανασυγκρότηση.
 Και αυτός ο δρόμος, είναι και ο δρόμος της πόλης μας και των πολιτών της ένας δρόμος που δεν χωρά φασίστες και ναζιστές ούτε υπόδικους εγκληματίες.
Κατερίνη 14/12/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !