18 Νοεμβρίου 2013

O κ. Νικόλαος Τσιρέλης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης


Ένα σοβαρότατο θέμα όπως αυτό της αμφισβητήσεως της Ελληνικότητας της Μακεδονίας απο το  κρατίδιο των Σκοπίων και τους Σκοπιανούς γείτονες μας, θα παρουσίάσει ο Δικηγόρος κ. Νικόλαος Τσιρέλης την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου με τον εύστοχο τίτλο "Πόσο "Μακεδόνες"
είναι οι Σκοπιανοί" στην Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης . Πρίν την διάλεξη θα προηγηθεί  ένα "Μουσικό - Χορωδιακό Καλωσόρισμα" απο τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας υπό την καθοδήγση του μαέστρου κ. Νικολάου Πατρή.

«Πόσο “Μακεδόνες” είναι οι Σκοπιανοί;»
Σύντομη παρουσίαση.

Πως δημιουργήθηκε και πως εξελίχθηκε το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα» τον 20ο αιώνα;
Ποιοι είναι και από πού κατάγονται οι Σκοπιανοί, που επιδιώκουν να υφαρπάξουν και οικειοποιηθούν το Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας;
Ποια η σχέση τους με τους Αρχαίους Μακεδόνες, τους σημερινούς Έλληνες και τους Βούλγαρους;
Έχουν δικαίωμα να επιβουλεύονται και διεκδικούν την ιστορία, τον πολιτισμό και το έδαφος της Μακεδονίας;
Απαντήσεις στην απόπειρα παραχάραξης της Ιστορίας δίνει η ίδια η Ιστορία, μέσα από αψευδείς πηγές και αδιάσειστα στοιχεία.
Η εισήγηση πλαισιώνεται από πλήθος εικόνων και χαρτών, καθώς και από οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, τα οποία:

·  παρουσιάζουν με σαφήνεια το ιστορικό περιβάλλον, όπως διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες,
·  καταδεικνύουν την προκλητικότητα και τον ανθελληνισμό των Σκοπίων και
·   αποκαλύπτουν αναμφισβήτητα την πραγματική καταγωγή των Σκοπιανών.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  
Νικολάου Σ. Τσιρέλη
  • Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1970.
  • Αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης και μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Είναι απόφοιτος της Νομικής και τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
  • Έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. στην ειδίκευση του Κανονικού Δικαίου.
  • Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού, έλαβε την Άδεια ασκήσεως Δικηγορίας και διορίστηκε Δικηγόρος Κατερίνης.
  • Έπειτα από απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, μετεγράφη το 1996 στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, όπου μέχρι σήμερα ασκεί τη Δικηγορία, ενώ από το 2006 είναι παράλληλα και εκπαιδευτικός ειδικότητας Νομικών και Πολιτικών Επιστημών.
  • Έχει παρουσιάσει ομιλίες σε πολλές πόλεις της χώρας, αναφορικά με τα Ελληνικά Εθνικά θέματα, την παρουσία του Ελληνισμού στη Χερσόνησο του Αίμου και τη Γεωπολιτική & ενεργειακή θέση της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !