27 Νοεμβρίου 2013

Στο ΕΣΠΑ τα δίκτυα αποχέτευσης Στομίου Λάρισας

Την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για το Στόμιο προωθούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αγιάς. Συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Στομίου» προϋπολογισμού 1.698.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ). Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή λειτουργικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στο Στόμιο του Δήμου Αγιάς και η σύνδεσή του με τον βιολογικό καθαρισμό.


Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό έργο υποδομής, που σηματοδοτεί την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων με την αποχέτευση στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς. Η υλοποίηση των έργων αυτών αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στα παράλια και διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Πέρα από την περιβαλλοντική διάσταση και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, το έργο συμβάλλει και στην ανάπτυξη του τουρισμού. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με το δήμαρχο κ. Γκουντάρα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε έργα ουσίας για την περιοχή, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές για τους πολίτες».

            Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρας τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για βασικά έργα υποδομής, τα οποία θέτουν τις βάσεις για μια αειφορική ανάπτυξη, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Καταβάλλουμε προσπάθεια μαζί με τον περιφερειάρχη για την προώθηση και υλοποίηση έργων στην περιοχή, που δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματα και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Τέτοια έργα είναι ακόμη το λιμάνι του Στομίου, το ΣΧΟΟΑΠ Ευρυμενών, τα δίκτυα άρδευσης και αποχέτευσης σε οικισμούς του πρώην Δήμου Ευρυμενών και άλλα. Με σχεδιασμό, συνέπεια, σκληρή δουλειά και τη συνεργασία Δήμου Αγιάς και Περιφέρειας Θεσσαλίας ευελπιστούμε να έχουμε σύντομα απτά αποτελέσματα για τους πολίτες».

Πιο συγκεκριμένα, με το έργο αυτό θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης PVC και HDPE στην τοπική κοινότητα Στομίου συνολικού μήκους 5.912 μέτρων. Οι αγωγοί θα εγκιβωτιστούν σε άμμο, ενώ προβλέπεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος. Η τυπική απόστασή των φρεατίων είναι 50 μέτρα , εκτός των περιπτώσεων, όπου απαιτούνται θλάσεις στη χάραξη του δικτύου, λόγω των πολεοδομικών συνθηκών. Η κατασκευή των φρεατίων θα γίνει από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η ποιότητα του σκυροδέματος θα είναι κατηγορίας C16/20 και οπλισμών S500. Το τυπικό βάθος τοποθέτησης των αγωγών είναι 1,50 μ., όπως και στο υφιστάμενο δίκτυο της Αγιάς. Λόγω της στενότητας του χώρου και της περιβάλλουσας δόμησης προβλέπεται η αντιστήριξη των παρειών των εκσκαφών.


Η μελέτη αποτελεί ανασύνταξη υπάρχουσας μελέτης με τίτλο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων – Έργο: Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Στομίου». Κύριος του έργου και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !