29 Νοεμβρίου 2013

Χριστογιάννης, Κουκοδήμος και Μάνη Συμφωνούν με τα Διόδια Αιγινίου ;

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
     ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 

Μετά από έξι και πλέον μήνες συνοψίζουμε σήμερα την θέση που πήραν οι βουλευτές Πιερίας και τα κόμματα στην από 20-5-13 επιστολή μας που ήταν η εξής:

                                                                     

Θέμα: Διόδια Αιγινίου – Ανοικτή Επιστολή

Όπως γνωρίζετε από τις 28-1-13 λειτουργούν Διόδια στο Αιγίνιο μετά από σχετική κυβερνητική απόφαση και σε εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης που κυρώθηκε με τον Ν.3605/07.  Από τότε ξεκίνησαν και συνεχίζονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού της Πιερίας.  Οι λόγοι και οι στόχοι του αγώνα μας, σας γνωστοποιήθηκαν επανειλημμένα αλλά και με σαφήνεια στην από 26-2-13 (συνημμένη) επιστολή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού προς εσάς.
Τα διόδια αυτά ως δεύτερα μεταξύ Πιερίας – Θεσσαλονίκης και αφού απέχουν 12 Km από τα των Μαλγάρων συνιστούν παρακώλυση συγκοινωνίας με διαρκές μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, δεν παρέχεται επιλογή άλλης διαδρομής αφού ούτε υπάρχουν, ούτε μπορεί να γίνουν παράδρομοι και επιφέρουν τεράστιους κινδύνους ατυχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό από Χαλκιδώνα ως Αιγίνιο λόγω της υπέρμετρα αυξημένης κυκλοφορίας, κυρίως βαρέων οχημάτων, που αποφεύγουν τα δυσβάσταχτα διπλά τέλη διέλευσης.
Επιπλέον καταστρέφουν τουριστικά, οικιστικά και παραγωγικά την Πιερία, δημιουργώντας συνθήκες δύσκολης πρόσβασης και αποκρουστικής εικόνας για τον Νομό μας, ο οποίος έχει ιστορικά άμεση σχέση και εξάρτηση οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά με την συμπρωτεύουσα.
Για τους λόγους αυτούς δεν λειτούργησαν τα διόδια αυτά εδώ και τρία χρόνια.  Αναγνώρισε η τότε κυβέρνηση το χονδροειδές λάθος χωροθέτησής τους και έπραξε ανάλογα.  Δυστυχώς όμως δεν τροποποιήθηκε η σύμβαση και δεν καταργήθηκαν όπως θα έπρεπε.  Αυτό πρέπει να γίνει τώρα. 
Σας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή και σας καλούμε να πάρετε θέση.  Να μας απαντήσετε καταρχήν έγγραφα και αν συμφωνείτε μαζί μας, να μας ενημερώσετε για το τι σκοπεύετε να πράξετε.
Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την απάντησή σας. 

                          Αιγίνιο 16 – 04 – 2013
                        Για τους «Πολίτες για την
                    Κατάργηση Διοδίων Αιγινίου»
                      Η Συντονιστική Επιτροπή
                        Θανάσης Γιαγκόπουλος
                         Δημήτρης Γκέκας
   Αντώνης Γκογκίδης
                         Σάκης Κρομύδας
                         Μάκης Ματσκίδης
                         Δημήτρης Χνούδας»
Κατ’αρχήν οι βουλευτές Πιερίας:

 - Ο κ. Κωνσταντόπουλος στις 19-6-13 μας απάντησε ότι κατέθεσε αναφορά στη Βουλή.  Από το αρχείο της βουλής είδαμε ότι κατατέθηκε αναφορά στις 25-6-13 την επιστολή μας, επί της ουσίας στις 8-8-13 ο Υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης απάντησε αρνητικά 

- Ο κ. Χριστογιάννης στις 18-6-13 μας διεμήνυσε ότι δεν θα απαντήσει.
- Ο κ. Κουκοδήμος μας κοινοποίησε μια επιστολή του στις 28-2-13 προς την Παμπιερική Επιτροπή όπου προσυπογράφει την τότε επιστολή.  Δηλαδή δεν μας απάντησε.
- Η κ. Μάνη-Παπαδημητρίου στις 12-6-13 μας απάντησε ότι οι θέσεις της είναι γνωστές από τοποθετήσεις της σε άλλες δημόσιες διαδικασίες.  Δεν απάντησε δηλαδή επίσης.
Από τους τέσσερεις βουλευτές Πιερίας, μας απάντησε δηλαδή ο ένας. 
Στα κόμματα:
- Το ΚΚΕ απάντησε στις 18-6-13
- Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις 18-7-13
- Η Ν.Δ. μας διεμήνυσε στις 19-9-13 ότι δεν θα απαντήσει.
- Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν ερώτημα στη Βουλή μέσω της βουλευτού κ. Μακρή.  Η απάντηση στις 19-9-13 του κ. Χρυσοχοϊδη ήταν ότι για να καταργηθούν τα Διόδια Αιγινίου πρέπει  να αναπληρωθούν τα έσοδά τους και να αποφασίσει σχετικά η Βουλή με τροποποίηση της σύμβασης.
- Τέλος το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν μας απάντησαν χωρίς καν να μας το διαμηνύσουν. 
Από τα έξι κόμματα δηλαδή απάντησαν τα τρία.
Όλες τις απαντήσεις και τις αναφορές τις έχουμε δημοσιεύσει και βρίσκονται στο Block μας.
Εμείς βέβαια στα πλαίσια του πολύμορφου αγώνα μας θα συνεχίζουμε να τους στέλνουμε δημοσιευμένες επιστολές και να ζητούμε από αυτούς την θέση τους και τις πρακτικές τους. Και οι πολίτες θα ενημερώνονται από εμάς.
Η επόμενη επιστολή μας θα είναι η πρόταση κατάργησης των Διοδίων Αιγινίου μέσω της αναθεώρησης της Σύμβασης που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή.  Θα αποσταλεί και θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.
                                
                   Αιγίνιο 29 – 11 – 2013
                                                                                 Η  Σ.Ε.


Katerinipress: Και εδώ προκύπτει η Εύλογη Απορία...... Δηλαδή εκτός του κ. Κωνσταντόπουλου, οι υπόλοιποι 3 Βουλευτές μας ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με τα Νέα Διόδια Αιγινίου ; Και εαν ΝΑΙ γιατί δεν το λένε ΕΥΘΕΩΣ ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !