28 Νοεμβρίου 2013

Παρεμβάσεις σε εξέλιξη στο Δημοτικό Σχολείο Ελάφου


Μέρος του έργου που αφορά  την συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων της Δημοτικής Ενότητας Ελαφίνας αποτελούν οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ελάφου.


Τις παρεμβάσεις συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το τοπικό συμβούλιο και τον τοπικό σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

«Ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων στο σύνολο του Δήμου μας συνεχίζουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις στα σχολεία με στόχο αφενός την ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων και αφετέρου τον εξωραϊσμό των σχολείων. Άλλωστε όπως τονίζει ο Δήμαρχός Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, και όπως έμπρακτα αποδεικνύουμε καθημερινά με το έργο μας, η Παιδεία αποτελεί βασική προτεραιότητά μας» σημειώνει σε δήλωσή του ο κος Παπαζιώγας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ελάφου, Αλέξανδρος Κακάνης τονίζει : «Εκφράζω την πλήρη ικανοποίηση μου για την πορεία των εργασιών. Από την γόνιμη συνεργασία μας με τον Δήμο Κατερίνης, την εκπαιδευτική μας κοινότητα, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, προκύπτει όφελος για όλους μας και πρωτίστως για τους μαθητές».

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επέκταση και τον εμπλουτισμό με νέα παιχνίδια της παιδικής χαράς, την επίστρωση σε όλο τον υπόλοιπο χώρο της παιδικής χαράς με ειδικές πλάκες ασφαλείας από ανακυκλωμένο έγχρωμο καουτσούκ χρώματος κόκκινου, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Τα εξωτερικά και  εσωτερικά κάγκελα που περιφράζουν την παιδική χαρά θα αποξηλωθούν  με προσοχή για την επανατοποθέτηση τους στο νέο περίγραμμα της παιδικής χαράς. Το περιμετρικό τοιχείο από σκυρόδεμα θα καθαιρεθεί και θα κατασκευαστεί νέο στο όριο του καινούριου περιγράμματος της παιδικής χαράς.

                            ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στο γήπεδο του μπάσκετ, μεταξύ άλλων θα φρεζαριστεί το ασφαλτικό και θα διαστρωθεί μια νέα ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου. Πάνω στη νέα ασφαλτική στρώση θα  επαλειφθεί  ακρυλικό υλικό 4 επιστρώσεων κατάλληλο για αθλητικό δάπεδο εξωτερικών χώρων για γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, πολλαπλών χρήσεων κ.α. και θα ακολουθήσει η διαγράμμιση του γηπέδου με ματ ακρυλική βαφή σύμφωνα με το σχέδιο, που θα υποδείξει η επίβλεψη.

Η υφιστάμενη βάση της μπασκέτας θα αποξηλωθεί με προσοχή, θα χρωματιστεί, θα επανατοποθετηθεί σε νέα  θέση σύμφωνα με το σχέδιο και θα προμηθευτεί ένα νέο ταμπλώ. Μαζί με την βάση θα χρωματιστούν τα δυο υφιστάμενα τέρματα ποδοσφαίρου, η υφιστάμενη μεταλλική κούνια, οι υφιστάμενες τραμπάλες, τα υφιστάμενα εσωτερικά σιδηρά κιγκλιδώματα της παιδικής χαράς, τα νέα κιγκλιδώματα  που θα προστεθούν για νέα περίφραξη της κ.α.



ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΜΕ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΣΗ ΘΑΜΝΩΝ

Η πλακόστρωση γύρω από το κτίριο των WC θα καθαιρεθεί και θα επιστρωθεί με έγχρωμους κυβόλιθους που περιέχουν ψυχρά υλικά, καθώς επίσης και στο χώρο της βρύσης δίπλα από το νηπιαγωγείο.  

Δίπλα στην βρύση του σχολείου θα δημιουργηθεί παρτέρι με τοιχείο πάχους που θα περιλαμβάνει τα υφιστάμενα δέντρα, θα πληρωθεί με φυτική γη και θα προστεθούν θάμνοι. Πάνω στο τοιχείο θα βιθωθούν ξύλα για να δημιουργηθούν νοητά παγκάκια και θα γίνει προμήθεια τριών νέων.
Τέλος, το σκάμμα θα επιχωματωθεί και θα δημιουργηθεί ένα νέο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 64.500,00 € με Φ.Π.Α. και η δαπάνη έχει προβλεφτεί στον Προϋπολογισμό του 2013. Η  χρηματοδότηση του έργου γίνεται από επιδότηση.
                                                                  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !