26 Νοεμβρίου 2013

Επισκευάζεται η Στέγη του Γυμνασίου-Λυκείου Κορινού



Παρεμβάσεις που επικεντρώνονται στην επισκευή στέγης, στον διαχωρισμό αιθουσών, και στην προμήθεια και τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικίσκου W.C., είναι σε εξέλιξη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κορινού.

Οι εργασίες τις οποίες συντονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Νίκος Παπαζιώγας, σε συνεργασία με






το τοπικό συμβούλιο και τον τοπικό σύλλογο 

Γονέων και Κηδεμόνων εκτελούνται στο πλαίσιο συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων της Δημοτικής Ενότητας Κορινού.

Οι εργασίες ξεκίνησαν αφού προηγήθηκε αυτοψία στους χώρους, με γνώμονα την υγιεινή διαβίωση και την ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων.

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:«Με την εποπτεία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκεται στο επίκεντρο των καθημερινών παρεμβάσεων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Ιεραρχώντας λοιπόν τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου κρίνονται απαραίτητες».

Αναλυτικά οι εργασίες περιλαμβάνουν:


Διαχωρισμός αιθουσών

Ειδικότερα, η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου  εμβαδού Ε=61,70 τ.μ. διαχωρίζεται σε δύο αίθουσες διδασκαλίας εμβαδού περίπου Ε=30,00 τ.μ. η κάθε μια για τις ανάγκες του Γυμνασίου. 
Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας εμβαδού Ε= 61,23 τ.μ. θα διαχωριστεί σε δύο αίθουσες διδασκαλίας εμβαδού  περίπου Ε= 30,00τ.μ. η κάθε μια για τις ανάγκες του Λυκείου.

Επισκευή στέγης

 

Μερική καθαίρεση του φέροντος οργανισμού της ξύλινης στέγης και αντίστοιχη καθαίρεση των επικεραμώσεων που καλύπτει με προσοχή, για την εξαγωγή ακεραίων πλακών σε ποσοστό άνω του 50% και στη συνέχεια τεγίδωση με πελεκητή ξυλεία , σανίδωμα στέγης με σκουρέτα και επικεράμωση  κεραμίδια γαλλικού τύπου.



Προμήθεια και τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικίσκου W.C.

Στο χώρο δίπλα στο γραφείο των καθηγητών του Γυμνασίου θα κατασκευαστεί πλάκα, πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί προκατασκευασμένος οικίσκος W.C., διαστάσεων 3,00m X 8,00m θα συνδεθεί με τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού.


Το έργο είναι προϋπολογισμού 38.364,50€ με Φ.Π.Α. και η δαπάνη έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό έτους 2013. Η  χρηματοδότησή του θα γίνει από επιδότηση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων γίνονται στο σύνολο τόσο της συγκεκριμένης της Δημοτικής Ενότητας, όσο και του Δήμου γενικότερα.

                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !