7 Αυγούστου 2013

Καταγγελία - αναφορά σχετικά με την υδροδότηση του Δ. Πύδνας Κολινδρού


Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού καταγγέλλει τον Δήμο Κατερίνης και τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας διότι τουλάχιστον από το 2011 που υπηρετεί τον Δήμο η νέα Δημοτική Αρχή ουδέποτε έγινε κανονική υδροδότηση των οικισμών του  Δήμου μας.

Το νερό της Ελαφίνας καλύπτει μόνο κατά ποσοστό 80% την υδροδότηση, των οικισμών Παλαιόστανης, Καστανιάς και Λιβαδίου και κατά 100 % τον οικισμό Ρυακίων σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο οικισμό δεν εισρέει από τον Σύνδεσμο ούτε ένα κυβικό μέτρο νερού.
Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού κατέβαλε δυσανάλογο μέρος των εισφορών του στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του:
α) Το έτος 2011 ποσό 42.000,00 €
β) Το έτος 2012 ποσό 54.175,00 €
γ) Το έτος 2013 ποσό 36.000,00 €

Το δε ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής: Ο Δήμος Κατερίνης πόσα χρήματα κατέβαλε για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα που εκμεταλλεύεται ολόκληρη την ποσότητα του νερού του φράγματος της Μόρνας, που κατασκευάσθηκε με σκοπό να υδροδοτήσει την Βόρεια Πιερία, και το 80% όλων των υπολοίπων πηγών;
Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού προκειμένου να υδροδοτηθεί κανονικά λειτουργεί ιδιόκτητα αντλιοστάσια με μεγάλη επιβάρυνση των κατοίκων διότι καλούνται να πληρώσουν για την λειτουργία των αντλιοστασίων αλλά και την εισφορά του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Πιερίας.
Είναι προφανές ότι ο Σύνδεσμος  Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας διενεργεί μη ορθολογική διαχείριση του νερού που προέρχεται από το φράγμα της Μόρνας και ουσιαστικά έχει μετεξελιχθεί σε παράρτημα του δήμου Κατερίνης παραγνωρίζοντας τις μέγιστες υδρευτικές ανάγκες του δήμου μας.
Δεν ζητούμε χαριστική αντιμετώπιση, ζητούμε αφενός η διαχείριση του ύδατος που προέρχεται από το φράγμα της Μόρνας να είναι σύμφωνη με τον σκοπό που αυτό κατασκευάσθηκε και αφετέρου τα χρήματα που καταβάλουμε προς τον Σύνδεσμο να είναι ανάλογα των υπηρεσιών που αυτός μας παρέχει.
Επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια της ανοχής μας, ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του ενώπιον πάσης Διοικητικής, Δικαστικής και κάθε άλλης Αρχής.

                                                                                                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ         
                                                                                                      Δήμου Πύδνας – Κολινδρού


                            ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΠΟΛΥΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !