7 Αυγούστου 2013

Λύνεται το πρόβλημα της ύδρευσης στον Κάτω Αγιάννη


Στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που υφίστανται στο δίκτυο ύδρευσης του Κάτω Αγίου Ιωάννη αναμένεται να συμβάλει το έργο «Ανόρυξη Υδρευτικής Γεώτρησης στη θέση «Παλιούρι» της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αγίου Ιωάννη, της Δημοτικής Ενότητας Κορινού του Δήμου Κατερίνης».


Την έγκριση δημοπράτησης του έργου, που διατύπωσε εγγράφως,  η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 01 Αυγούστου,  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης, παρουσία της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αγίου Ιωάννη Ελένης Γεωργίου, καθώς και του δημοτικού συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Ευστάθιου Κεραμιδιώτη.

Αστέριος Μπουσνάκης: «ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια σημαντική επιτυχία της υπηρεσίας μας, που είναι η έγκριση δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου. Πιστεύουμε ότι πέρα από την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στην ύδρευση του Κάτω Αγίου Ιωάννη, το έργο σε συνδυασμό με την γρήγορη εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης  θα συμβάλλει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Μπουσνάκης.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε η εκτέλεση του έργου κατασκευής του Αποχετευτικού Δικτύου της περιοχής, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό πάνω από το 50% και έως το τέλος του 2013 αναμένεται να γίνει η σύνδεση των πρώτων κατοικιών.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τόνισε: «Η διοίκησή μας με την υψηλή εποπτεία του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη προσπάθησε να δώσει λύσεις στα πιο σημαντικά προβλήματα αυτής της περιοχής, που ήταν το αποχετευτικό και η ύδρευση. Δεν εφησυχάζουμε όμως σε καμία περίπτωση. Προχωρούμε συντονισμένα με στόχο να δώσουμε λύσεις σε παρεμφερή προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι Τοπικές Κοινότητες Κούκου, Τραπεζούντας, Σεβαστής».

Ελένη Γεωργίου: «Σπουδαίο έργο που επιλύει χρόνια προβλήματα»

Όπως επισήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αγίου Ιωάννη, Ελένη Γεωργίου: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ικανοποιημένη που σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα γίνει ένα έργο σπουδαίο, που αφορά την υγεία μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι στον Κάτω Άγιο Ιωάννη το νερό έχει πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια. Ευχαριστώ λοιπόν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και όλο το Δ.Σ. της Επιχείρησης, τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, που δίνουν προτεραιότητα στα σημαντικά αυτά ζητήματα της περιοχής μας. Παράλληλα, παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μου να δείξουν κατανόηση σε αυτές τις δυσκολίες που υπάρχουν,  για να τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλοι μαζί».

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται συνολικά σε 147.600 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του θα προέλθει εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Εκτιμάται ότι σε ένα μήνα θα γίνει η δημοπράτησή του, σε δύο μήνες θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, ενώ στην συνέχεια θα χρειαστεί διάστημα τριών περίπου μηνών για την ολοκλήρωση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !