25 Ιουνίου 2013

Κατερίνη: Ενίσχυση της Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης


Η Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Cecosesola: Από μια κηδεία σε ένα νοσοκομείο. Μια ιστορία συνεταιριστικής ολοκλήρωσης».  Η προβολή θα γίνει στο «Ιδεοδρόμιο» (Π.Π.Γερμανού 3) την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 21.00 το βράδυ.

Η Σεκοσεσόλα (Cecosesola - Central deServicios Sociales del Estado Lara), το Κέντρο των Συνεταιρισμών Κοινωνικών Υπηρεσιών του κρατιδίου της Λάρα στη Βενεζουέλα ξεκίνησε το 1967 και πέρασε από μια διαδικασία σχηματισμού που κράτησε πάνω από 40 χρόνια.

Είναι ένα δίκτυο 52 αυτόνομων και αυτοδιαχειριζόμενων συνεταιρισμών που επικεντρώνεται κυρίως στην παραγωγή τροφίμων, παρέχοντας επίσης ιατρικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στα πάνω από 20.000 μέλη του και την κοινότητα.

Συνελεύσεις διαχείρισης, άμεση δημοκρατία, πλατιά συμμετοχή, αυτονομία είναι λίγες λέξεις που θα μπορούσαν να δώσουν ένα στίγμα για τον τρόπο λειτουργίας τους που είναι και το σημαντικότερο «προϊόν» που παράγουν. Ένα «σχολείο» συμμετοχής των εργαζομένων στην παραγωγική διαδικασία, ένας δρόμος προς τον κοινωνικό μετασχηματισμό. 

 Στο χώρο του «Ιδεοδρομίου» θα υπάρχει και εκείνη την ημέρα κουτί όπου συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις ανάγκες της Συλλογικής Κουζίνας και την στήριξη των 30 και πλέον οικογενειών που βοηθιούνται στη σίτισή τους από αυτήν.  

 

                                                             (Διάρκεια ντοκιμαντέρ: 27')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !