21 Μαΐου 2013

Συνάντηση του Α. Μάντζιου με την Ε. Πορτάλιου


Συνάντηση του Α. Μάντζιου, δημοτικού Συμβούλου Κατερίνης και επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης, με την Ε. Πορτάλιου καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής 

Σχολής του ΕΜΠ, δημοτική σύμβουλου της Αθήνας και επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με την ευκαιρία της εκδήλωσης μνήμης στον Γιάννη Μπανιά, όπου η Ε. Πορτάλιου ήταν βασική ομιλήτρια.


Κατά την συνάντηση ανταλλάχτηκαν απόψεις για τις επιπτώσεις του μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις μεγάλες περικοπές πόρων, με την οικονομική επιτροπεία, τον περιορισμό των προσλήψεων, τον κίνδυνο κλεισίματος δημοτικών επιχειρήσεων και πρώτα από όλα των υπηρεσιών Πρόνοιας.

Υπήρξε αλληλοενημέρωση για το ιδιαίτερα προβλήματα των δήμων αλλά και για τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί από τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα κινήματα πόλης και τα κινήματα αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα στην Κατερίνη και την Αθήνα.

Συμφωνήθηκε ότι είναι ανάγκη να ενισχυθούν αυτά τα κινήματα, νε ενισχυθεί ο ρόλος και η συμμετοχή των πολιτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και οι επόμενες εκλογές να λάβουν χαρακτήρα απόκρουσης των μνημονιακών πολιτικών και των μνημονιακών δυνάμεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απαραίτητη κρίθηκε η διαμόρφωση ενός δημοτικού προγράμματος που να στηρίζει και να στηρίζεται στη συμμετοχή των δημοτών στην διοίκηση του Δήμου, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης σε δημότες που τα μέτρα του μνημονίου τους θέτουν στο περιθώριο, την διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα θέτει βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του κάθε Δήμου στα πλαίσια ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει παραπέρα συνεργασία των δύο συνδυασμών με ανταλλαγή πείρας, αλληλοενημέρωση αλλά και κοινή δράση στα πλαίσια συσπείρωσης των αντιμνημονιακών δυνάμεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !