21 Μαΐου 2013

Hμερίδα για την αντισεισμική θωράκιση της Θεσσαλονίκης


«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις για ισχυρό σεισμό στη Θεσσαλονίκη το προσεχές διάστημα, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε» τόνισε ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης


Παπαζάχος, κατά την ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε την Παρασκευή, 17 Μαϊου 2013 η δημοτική παράταξη του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη».

Όπως ιστορικά και επιστημονικά ανέλυσε ο καθηγητής, η περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι στο επίκεντρο γεωλογικών μεταβολών και πρέπει, οργανωμένα, να εκμεταλλευτούμε το χρόνο ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για όποτε προκύψουν ενδείξεις για σεισμό στο μέλλον.



Στην ημερίδα μίλησαν επίσης για το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης της Θεσσαλονίκης και οι Μανώλης Σκορδίλης, αν.καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Πενέλης, ομότιμος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Λεκίδης, Πολιτικός Μηχανικός και Διευθυντής Ερευνών του ΙΤΣΑΚ/ΟΑΣΠ και ο Δημήτρης Δημητριάδης, Πολιτικός Μηχανικός, τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι φορέων της πόλης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, φοιτητές, καθώς και μέλη και εθελοντές ομάδων διάσωσης και πολιτικής προστασίας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», βουλευτής ΝΔ Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, που είχε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση, τόνισε ότι στο άμεσο προσεχές διάστημα, εθελοντές της δημοτικής παράταξης θα μοιράσουν σε χώρους συνάθροισης κοινού, όπως σχολεία, νοσοκομεία κλπ πολύτιμο ενημερωτικό υλικό με όσα σημαντικά ειπώθηκαν από τους ειδικούς στην ημερίδα αλλά και με απαραίτητες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός σεισμού.

Ανοίγοντας την ημερίδα ο Κώστας Γκιουλέκας επισήμανε:

«Έτσι αντιλαμβανόμαστε, όλοι οι συνάδελφοι στην δημοτική μας παράταξη τον ρόλο μας ως “Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη”.

Να μην εξαντλείται η παρουσία μας μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αλλά να κάνουμε συνεχείς παρεμβάσεις στην κοινωνία της πόλης.

Πριν λίγο καιρό οργανώσαμε ημερίδα για το πόσο φιλική πόλη είναι η Θεσσαλονίκη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, καθώς και ημερίδα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε ημερίδα με θέμα την «Ενέργεια στην εποχή της κρίσης» και σήμερα επιλέγουμε την οργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης, σε ανύποπτο χρόνο, τώρα που, όπως μας διαβεβαίωσε και ο καθηγητής Σεισμολογίας κ.Παπαζάχος, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος σεισμού στην Θεσσαλονίκη.

Είναι σημαντικό, όμως, μέσω της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης να λαμβάνονται όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προλάβουμε τις όποιες συνέπειες από το ενδεχόμενο μιας σεισμικής δόνησης. Γι’ αυτό πραγματοποιούμε και αυτή την ημερίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !