17 Μαΐου 2013

Κ.Γκιουλέκας: "Ο Μπουτάρης αποκομμένος από την πραγματικότητα"



«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Θλιβερός έχει καταντήσει ο Γιάννης Μπουτάρης με πολλές απόψεις του οι οποίες εκφράζουν μόνο τον ίδιο και μία μειοψηφία ελαχίστων που ασπάζονται τις δήθεν… πρωτότυπες ιδέες του.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι του μεγαλύτερου οργανισμού αυτής της πόλης – του Δήμου Θεσσαλονίκης – το μόνο που έχει να προτείνει για την αντιμετώπιση της ανεργίας και των λουκέτων στα καταστήματα της πόλης είναι να καλύψει τις άδειες βιτρίνες με παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης.

Ως προς την αισθητική του θέματος, βεβαίως δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης. Ωστόσο, δεν μπορεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τη μία να βάζει την ταφόπλακα στην αγορά της πόλης με τα υπέρογκα και εξαντλητικά πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ που επιβάλει στους καταστηματάρχες, οδηγώντας πολλούς από αυτούς στο λουκέτο και από την άλλη, στα καταστήματα που κλείνουν –πολλά εξαιτίας του- να θέλει να κάνει εικαστικές παρεμβάσεις.

Δηλαδή, τι κάνει ο Γιάννης Μπουτάρης; Από τη μία κλείνει τα μαγαζιά και από την άλλη φροντίζει για την αισθητική όψη των κλειστών καταστημάτων και της έρημης αγοράς;

Ας του θυμίσει κάποιος ότι όσο κι αν στολίσει το σχοινί, η αγχόνη πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει!», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Γ.Μπουτάρης αποφάσισε να καλύψει με ασπρόμαυρες εικόνες τις κλειστές βιτρίνες των καταστημάτων.

Και συνέχισε ο Κ.Γκιουλέκας, επισημαίνοντας:

«Και η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με τα χιλιάδες λευκά σεντόνια με τα λαθραία και πλαστά εμπορεύματα έξω από τα καταστήματα της πόλης, τα οποία πλήττουν σοβαρά και την αγορά και την εικόνα της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει καταντήσει ένα ατέλειωτο παζάρι.

Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, οι προεκλογικές υποσχέσεις του Γ.Μπουτάρη για πάταξη του παραεμπορίου πήγαν… περίπατο! Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης δηλώνει ότι δεν επηρεάζουν καθόλου οι πλανόδιοι μικροπωλητές την κρίση της αγοράς και ο ίδιος στηρίζει εμπράκτως το παραεμπόριο της πόλης αγοράζοντας προϊόντα από αυτούς.

Επιτέλους, ασχοληθείτε με τα προβλήματα της πόλης κ.Μπουτάρη! Τα προβλήματα ούτε κρύβονται ούτε καλύπτονται με φωτογραφίες. Αφήστε τις εικαστικές παρεμβάσεις και αντιμετωπίστε ουσιαστικά τα θέματα των θεσσαλονικέων», σχολίασε και κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας:

«Σε αυτή την τραγική περίοδο την οποία διερχόμαστε ο Δήμος θα έπρεπε να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλει η αγορά της Θεσσαλονίκης και όχι να μεταβάλλεται σε δυνάστη της. Οι διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου, του Εμπορικού Συλλόγου και των Επιμελητηρίων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και για τις τεράστιες ευθύνες του Δήμου είναι η πιο αδιάψευστη μαρτυρία για τη σημερινή κατάντια της πόλης. Και λίγη ντροπή δεν βλάπτει!

Από αυτές τις πράξεις του Γιάννη Μπουτάρη φαίνεται πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα της πόλης και πόσο – προφανώς- ζει στο δικό του γυάλινο κόσμο. Τον αφήνουμε στην θλιβερή μοναξιά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !