8 Απριλίου 2013

Έτοιμο το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο Κατερίνης



Να τηρούν την σήμανση και να σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας μαθαίνουν  οι αυριανοί οδηγοί – σημερινοί μαθητές των δημοτικών σχολείων της Πιερίας, στις εγκαταστάσεις του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Κατερίνης στο Νέο Κεραμίδι. Στο πλαίσιο αυτό και αφού έγιναν έγκαιρα οι απαραίτητες 


εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού, ο χώρος είναι και πάλι - έως τις 12 Ιουνίου  - προσβάσιμος στους τρεις χιλιάδες  περίπου μαθητές, μαθήτριες δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού, που σύμφωνα  με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί - σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - θα τον επισκεφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. 


Παράλληλα φέτος θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις και μαθητές Λυκείων προκειμένου να εκπονήσουν εργασία με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου.
ΤΟΠΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 «Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης η επένδυση στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα.. Στόχος μας λοιπόν είναι να συνεχιστεί το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που υλοποιείται στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς ο πανέμορφος αυτός χώρος διαμορφωμένος με πλατείες, δρόμους, νησίδες, ποδηλατοδρόμους, αμφιθέατρο, και φωτεινή σηματοδότηση και σήμανση, λειτουργεί ως τόπος καλλιέργειας της οδικής συμπεριφοράς για τους μικρούς μαθητές. 

Ευχαριστώ για την συνεργασία την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς επίσης τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου για την διάθεση των εγκαταστάσεών τους, γεγονός, που παρέχει διευκολύνσεις στην λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής» τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αλέξανδρος Γιουμίδης.        
 Για την εκπαίδευση των μαθητών φροντίζουν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Χαρίκλεια Σταμπουλίδου & Ευαγγελία Παπαγιαννούλη, ενώ αμέσως μετά το πέρας της εκπαίδευσης στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα απονέμεται στα παιδιά των σχολείων δίπλωμα εκπαίδευσης στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !