30 Απριλίου 2013

Ποδηλατικός Περίπατος στους Δρόμους της Νέας Εφέσου


Ένας διαφορετικός περίπατος διοργανώθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 στους δρόμους της Νέας Εφέσου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» Νέας Εφέσου, στα πλαίσια των δράσεων 

του για την υγεία και το περιβάλλον, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πολιτών την εκδήλωση: «Ποδηλατικός Περίπατος στους Δρόμους της Νέας Εφέσου». Στόχος της διοργάνωσης αποτέλεσε η διάδοση της άσκησης και η γνωριμία με ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης και διασκέδασης, το ποδήλατο.


Σημείο εκκίνησης και τερματισμού του περιπάτου ήταν η πλατεία του χωριού και τα γραφεία του συλλόγου. Προηγήθηκε ολιγόλεπτη ενημέρωση στην αίθουσα του συλλόγου, σχετικά με την ποδηλασία και δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες για την ασφαλέστερη εξέλιξη του περιπάτου.

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, κύριος Κατσαρέλας Χρήστος, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα ασφαλούς οδήγησης του ποδηλάτου. Συνέχισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέας Εφέσου και επικεφαλής της ομάδας από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, κύριος Κατιρτζής Δημήτριος, ο οποίος τόνισε τα βασικά στοιχεία που αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση τραυματισμών στην ποδηλασία.

Τέλος, την ενημέρωση έκλεισε ο κύριος Καραμανώλης Ιωάννης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, ο οποίος παρουσίασε το σκοπό και την εξέλιξη της εκδήλωσης, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά και στα οφέλη της ποδηλασίας στην ψυχική και σωματική υγεία των ατόμων, καθώς και στο περιβάλλον.

Οι 65 περίπου συμμετέχοντες ποδηλάτησαν μία διαδρομή 6,5 περίπου χιλιομέτρων, μέσα σε μια ηλιόλουστη μέρα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις φυσικές ομορφιές από τους δρόμους και τις γειτονιές του χωριού. Η δράση ολοκληρώθηκε με την προσφορά χυμών και την απονομή επαίνων σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί θερμότητα την ομάδα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Κατερίνης και ιδιαίτερα τον επικεφαλή της, κύριο Κατιρτζή Δημήτριο, για την πολύτιμη συμπαράστασή τους και την υγειονομική κάλυψη του περιπάτου. Ευχαριστεί επίσης τα μέλη του συλλόγου που εργάστηκαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τους κατοίκους του χωριού που αγκάλιασαν και συμμετείχαν στη δράση αυτή.

Η εκδήλωση τερματίστηκε με έκδηλη την ικανοποίηση στα πρόσωπα των συμμετεχόντων και την ευχή όλων, η προσπάθεια αυτή να επαναληφθεί σύντομα και να αποτελέσει θεσμό της τοπικής κοινωνίας της Νέας Εφέσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !