23 Απριλίου 2013

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους από το Δ.Νεάπολης-Συκεών


Στο «Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους» για το έτος 2013 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετέχει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για μια επιπλέον δράση 


που αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, και η οποία έρχεται να ενισχύσει το ήδη διευρυμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως εμπλουτίστηκε τελευταία με τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού εστιατορίου, κοινωνικού φαρμακείου και του λαχανόκηπου.
Κύριοι στόχοι του προγράμματος Διανομής τροφίμων, το οποίο υλοποιείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 στην Ε.Ε., είναι η συμβολή στην προμήθεια βασικών αναγκών διατροφής των κοινωνικά ευπαθών ομάδων μέσω διάθεσης τροφίμων που προέρχονται από τα αποθέματα παρέμβασης της Ε.Ε. ή συμπληρωματικά από την αγορά, η σταθεροποίηση των αγορών και η διασφάλιση προσιτών τιμών για τα αγαθά που προσφέρονται στους καταναλωτές.
«Εστιάζουμε στην ουσιαστική στήριξη των άπορων συμπολιτών μας με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο, όπως με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος διανομής τροφίμων», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, οι οποίοι καλούν τους συμπολίτες μας που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις συμμετοχής να ανταποκριθούν στην πρόσκληση.
Παράλληλα, διαβεβαιώνουν τους δικαιούχους ότι -όπως και σε κάθε άλλη αντίστοιχη δράση του δήμου μας- η διαδικασία ένταξης των απόρων στο πρόγραμμα θα βασιστεί σε κανόνες νομιμότητας και πλήρους διαφάνειας προκειμένου να μην επιτραπεί σε κανέναν επιτήδειο -όπως δυστυχώς έχει συμβεί σε κάποιους άλλους φορείς υλοποίησης του προγράμματος στη χώρα- να εκμεταλλευτεί  τη δυνατότητα που παρέχεται και να στερήσει πολύτιμα αγαθά από άτομα που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Δικαιούχοι και αιτήσεις
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι αποκλειστικά άποροι που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, με ατομικό εισόδημα έως και 7.200€.
Για την άπορη οικογένεια το οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10.700€ για δύο μέλη, τα 11.520€ για τρία μέλη, τα 14.400€ για τέσσερα μέλη και τα 17.280€ για πέντε μέλη. Επίσης, στην περίπτωση απόρου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο αυξάνεται κατά 3.600€.
Να σημειώσουμε ότι τα εισοδήματα αφορούν το οικονομικό έτος 2012 και θα ελεγχθούν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αγροτικής μέσω του TAXIS  βάση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου των δικαιούχων.
Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα θα γίνονται από 1 έως 31 Μαΐου στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου, και συγκεκριμένα:
►Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών (ισόγειο του δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών) - Τηλ.: 2313.313151
►Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης (2ος όροφος του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης) - Τηλ.: 2310. 671100 - εσ.123
►Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων (ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Πεύκων) - Τηλ.: 2313 502226
►Συμβουλευτικός Σταθμός Αγίου Παύλου (ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Αγ. Παύλου) - Τηλ.: 2313.300206

Δικαιολογητικά και διανομή
Εκτός από την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να φέρει το γνήσιο της υπογραφής του απόρου, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλλουν συνημμένα και:
·   Αντίγραφο Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας και
·   Άδεια Διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς τρίτων χωρών)
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση μόνο σε ένα φορέα υλοποίησης του προγράμματος.
Τα τρόφιμα θα είναι είδη βασικής διατροφής, ενώ η διανομή θα γίνει με τη μορφή συσκευασμένου τροφίμου και αφού προηγουμένως οριστικοποιηθεί ο πίνακας με τους τελικούς δικαιούχους έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !