19 Απριλίου 2013

Βαλκανικοι αγωνες Κολύμβησης Νέων Λάρισα


Στη Λάρισα «χτυπά» η καρδιά της Βαλκανικής κολύμβησης το διήμερο 20 και 21 Απριλίου με τη διεξαγωγή των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης Νέων 2013. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στο κλειστό κολυμβητήριο του Αλκαζάρ σε συνδιοργάνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σημειώνεται ότι οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στη Λεμεσό, όμως λόγω των γεγονότων στη Κύπρο τον τελευταίο καιρό οι αγώνες ματαιώθηκαν. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της ΚΟΕ και της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε οι αγώνες τελικά να πραγματοποιηθούν στη Λάρισα.


Το μήνυμα των αγώνων έδωσε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και μπορεί να πετυχαίνει στην πράξη. Σε συνεργασία με την ΚΟΕ αναλάβαμε την διεξαγωγή, για πρώτη φορά στη Θεσσαλία και στη Λάρισα, ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος. 120 αθλητές από την Ελλάδα, την Σερβία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Βόσνια Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, μαζί με άλλους τόσους προπονητές, συνοδούς και γονείς βρίσκονται στην πόλη μας, δίνοντας παράλληλα μια κινητικότητα στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Η Λάρισα είναι η τέταρτη ελληνική πόλη στην ιστορία, που διοργανώνει Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης και με την ΚΟΕ, το κολυμβητήριο και τους τοπικούς συλλόγους δίνουμε ένα μήνυμα ότι μπορούμε σε δύσκολες στιγμές να κάνουμε άριστους αγώνες. Με συνεργασία και συνέργια μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα τα οποία έχουν ιδιαίτερη αξία. Καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες καθώς πρόκειται για ένα διεθνές αγωνιστικό γεγονός απ’ το οποίο περιμένουμε θετικά αποτελέσματα».
Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κα Ρένα Καραλαρίωτου δήλωσε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα δυο τελευταία χρόνια για να καταστήσουμε την Θεσσαλία, την Λάρισα ως κέντρο μεγάλων αθλητικών συναντήσεων. Έτσι αυτό το Σαβ/κο φιλοξενούμε στην πόλη μας τους βαλκανικούς κολυμβητικούς αγώνες στους οποίους συμμετέχουν 7 χώρες. Περισσότερα από 250 άτομα θα βρίσκονται εδώ με ότι αυτό σημαίνει στην τοπική οικονομία. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους και τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες».
            Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Κατσαρός ευχαρίστησε εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας τον κ. Αγοραστό γιατί ανέλαβε ένα μεγάλο βάρος, όπως τόνισε, διοργανώνοντας τους αγώνες στην Θεσσαλία και την Λάρισα δείχνοντας την αλληλεγγύη του προς τους Κυπρίους και συνέχισε:
«Εκπροσωπώντας την Ελληνική κολυμβητική ομοσπονδία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη γιατί είναι αρωγός στην προσπάθεια που κάνει η κολυμβητική ομοσπονδία. Άλλωστε πέρασε μόνο ενάμιση μήνας από την διοργάνωση των Χειμερινών Αγώνων στη Λάρισα όπου όλοι οι αθλητές, συνοδοί κλπ έμειναν κατενθουσιασμένοι από την άριστη διοργάνωση. Οι βαλκανικοί αγώνες είναι μια μεγάλη διοργάνωση, είναι το μεγάλο ραντεβού των χωρών των Βαλκανίων και αποτελούν τους προκριματικούς αγώνες για το Πανευρωπαϊκό. Υπολογίζουμε ότι αθλητές, γονείς, συνοδοί, προπονητές, διαιτητές κ.α φτάνουν τους 300 οι οποίοι δείχνουν ότι εμείς δεν κάνουμε μόνο αγώνες κολύμβησης αλλά κάνουμε και αγώνες αγοράς. Σε μια περίοδο όπου η Ελληνική αγορά φθίνει, η Περιφέρεια Θεσσαλίας για μια ακόμα φορά μας δείχνει την άξια της και την δυναμική της».
Παράλληλα ο κ. Κατσαρός σημείωσε ότι στην Λάρισα άλλωστε το ερχόμενο καλοκαίρι διεξάγονται και οι Βαλκανικοί αγώνες water polo, άλλη μια μεγάλη διοργάνωση για τη Θεσσαλία.
Ο κ. Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Θεσσαλίας Τριαντάφυλλος Σουλιώτης: «Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Χειμερινών αγώνων 1 με 3 Μαρτίου, φιλοξενούμε στην πόλη τους Βαλκανικούς αγώνες νέων, νεανίδων και εφήβων το Σαβ/κο, με την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας και ιδίως του κ. Αγοραστού τον όποιο τον ευχαριστούμε ακόμα μια φορά. Παρόλο που οι αγώνες έγιναν τελευταία στιγμή πιστεύω θα έχουν επιτυχία, λόγω της εμπειρίας μας σε τέτοιες διοργανώσεις. Καλούμε όλους τους πολίτες  να δώσουν το παρόν στο κολυμβητήριο Λάρισας».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Σάββατο, 20 Απριλίου, 09.30
50μ ελεύθερο κοριτσιών, αγοριών
50μ ύπτιο κοριτσιών, αγοριών
200μ πρόσθιο κοριτσιών, αγοριών
100μ πεταλούδα κοριτσιών, αγοριών
800μ ελεύθερο κοριτσιών
4χ200μ ελεύθερο αγοριών

Σάββατο, 20 Απριλίου, 17.00
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
50μ πεταλούδα αγοριών, κοριτσιών
100μ ελεύθερο αγοριών, κοριτσιών
200μ ύπτιο αγοριών, κοριτσιών
200μ Μ. Ατομική αγοριών, κοριτσιών
1500μ ελεύθερο αγοριών
4χ200μ ελεύθερο κοριτσιών

Κυριακή, 21 Απριλίου, 09.30
200μ ελεύθερο κοριτσιών, αγοριών
100μ πρόσθιο κοριτσιών, αγοριών
200μ πεταλούδα κοριτσιών, αγοριών
4χ100μ Μ. Ομαδική κοριτσιών, αγοριών

Κυριακή, 21 Απριλίου, 16.00
50μ πρόσθιο αγοριών, κοριτσιών
400μ ελεύθερο αγοριών, κοριτσιών
100μ ύπτιο αγοριών, κοριτσιών
400μ Μ. Ατομική αγοριών, κοριτσιών
4χ100μ ελεύθερο αγοριών, κοριτσιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !