9 Απριλίου 2013

Εξαιρετική επιτυχία στην εκδήλωση για τα τοπογραφικά διαγράμματα




Εξαιρετική επιτυχία είχε η εσπερίδα που διοργάνωσε το Τοπικό Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Πιερίας με θέμα: «Η κρισιμότητα των άρτιων τοπογραφικών διαγραμμάτων στη διασφάλιση των δικαιοπραξιών, στην αξία και στη διαμόρφωση πολιτικής 


γης, στην τακτοποίηση αυθαιρέτων & στη διαχείριση της γεωχωρικής πληροφορίας».
Η επιτυχία της εκδήλωσης είχε να κάνει με το γεγονός ότι η συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας ήταν κατάμεστη από κόσμο,  ενώ πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του τοπικού τμήματος ήταν και η ενεργή συμμετοχή στελεχών και μελών όλων των συνεργαζόμενων επιστημονικών φορέων.

Η εκδήλωση
Συνδιοργανωτές ήταν: ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, η Ν.Ε. του Τ.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας, το Τοπικό Τμήμα Α.Τ.Μ. Ν. Ημαθίας, καθώς και το Επιμελητήριο Πιερίας.
Ήταν μια σημαντική και ταυτόχρονα χρήσιμη εκδήλωση, τόσο για τους τοπογράφους μηχανικούς, όσο και για τους συνεργαζόμενους επιστημονικούς κλάδους των Δικηγόρων, των Συμβολαιογράφων, αλλά και όλων των Μηχανικών γενικότερα.
Ταυτόχρονα έγινε και μια υπεύθυνη ενημέρωση για τον απλό πολίτη της Πιερίας, ο οποίος είναι ο τελικός αποδέκτης της προσφερόμενης υπηρεσίας, δηλαδή του εξαγώγιμου αποτελέσματος της συνεργασίας αυτής.


Παρουσίες
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:   
Ο Βουλευτής Πιερίας κ. Δημήτριος Χριστογιάννης, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Γεώργιος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Αθανάσιος Λιακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου κα. Σοφία Νούλα, εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, μεγάλος αριθμός υπηρεσιακών παραγόντων της Τοπικής & Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς και της Αρχαιολογίας, ενώ ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσία του πατέρα Χριστόδουλου Παπακώστα, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, ενώ και ο ίδιος είναι υπεύθυνος του γραφείου ανάπτυξης και επικοινωνίας της Μητρόπολης.  
Επίσης, παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός συναδέλφων από το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας, από το Τοπικό Τμήμα Α.Τ.Μ. του Νομού Ημαθίας, από τον Σύλλογο Διπλωματούχων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος, από το Περιφερειακό τμήμα Α.Τ.Μ. Περιφερειακής & Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών.
Τέλος, την εκδήλωση παρακολούθησε και μεγάλος αριθμός δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

Συμπεράσματα Εσπερίδας:
Συμπερασματικά, μέσα από όλες τις εισηγήσεις και από τον διάλογο που αναπτύχθηκε στο τέλος, αποτυπώθηκε πλήρως και με μεγάλη ακρίβεια η σπουδαιότητα και η κρισιμότητα των τοπογραφικών διαγραμμάτων, ως μελέτες με μεγάλη σημασία για τον πολίτη και με καθοριστική εφαρμογή τους σε μια σειρά διαδικασιών όπως το Εθνικό Κτηματολόγιο, οι εμπράγματες δικαιοπραξίες, η ορθή εφαρμογή των αξιών της γης, η έκδοση αδειών δόμησης, η τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών, καθώς και η διαχείριση της γεωχωρικής πληροφορίας.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αντίστοιχα θα πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί και ο επιστημονικός ρόλος του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού, αφού έως σήμερα δυστυχώς, δεν έχει αναδειχτεί όπως θα έπρεπε στις τοπικές κοινωνίες.
Για αυτό και μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υφίστανται μακροχρόνιες στρεβλώσεις, οι οποίες εν τέλει εξελίχθηκαν σε αντιποίηση του επαγγέλματος του Τοπογράφου Μηχανικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας στους ενδιαφερόμενους.
Το Τοπικό Τμήμα των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Πιερίας, μέσα από μια σειρά πολύπλευρων δράσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου χρόνια, ενημερώνει συνεχώς τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους απλούς πολίτες γενικότερα, έτσι ώστε όλοι αυτοί να μην πέφτουν θύματα ανεύθυνων και επιτήδειων, οι οποίοι αποσκοπώντας στο αθέμιτο κέρδος, ασκούν παρανόμως το επάγγελμα του Τοπογράφου Μηχανικού, χωρίς να έχουν, όπως είναι φυσικό, ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε το έννομο επαγγελματικό δικαίωμα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.
Η επίτευξη του στόχου είναι πλέον δεδομένη, απαιτεί όμως επιμονή και υπομονή και κυρίως κοινό μέτωπο με όλους τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς φορείς. Αυτή η δημιουργική συνεργασία αποδεικνύεται ότι υπάρχει και σήμερα  γίνεται ακόμη πιο ουσιαστική, προς όφελος της ασφαλούς παρεχόμενης ποιότητας των υπηρεσιών του Τοπογράφου Μηχανικού προς το ευρύ κοινωνικό σύνολο.  
Τέλος, το Τοπικό Τμήμα των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Πιερίας, διά μέσου του προέδρου κ. Βασιλείου Ταβαντζή, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης (συνδιοργανωτές, συναδέλφους) και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος διέθεσε με ευχαρίστηση τη φιλόξενη αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, τον πρόεδρο της Ν. Ε. του Τ.Ε.Ε. Ν. Πιερίας κ. Τασούλα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας κ. Βασιλειάδη, καθώς και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Μπρουσκέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !