9 Απριλίου 2013

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας εκπαιδεύεται στην ΚΑΡΠΑ από το ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ


      
Στο πνεύμα της απόκτησης πρακτικών κι εφαρμόσιμων γνώσεων οι εκπαιδευόμενοι κι εκπαιδευόμενες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία την Παρασκευή (5/4) να εξοικειωθούν από το ΕΚΑΒ και να εφαρμόσουν προσομοιωτικά  Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.), μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη χρήση 



φορητού απινιδωτή για την ανάνηψη όποιου τυχόν υποστεί καρδιακή ανακοπή.
      Οι διασώστες Τ. Ευγενίδου και Ν. Χαλατσής μας μετέφεραν με ειλικρινή ζήλο, θετική διάθεση και ενδιαφέρον τις γνώσεις και την πείρα τους κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, τονίζοντάς μας επανειλημμένα την τεράστια σπουδαιότητα της έγκαιρης και σωστής παρέμβασης ενός εκπαιδευμένου στην ΚΑΡΠΑ  σε ένα έκτακτο περιστατικό ανακοπής. 



Όπως έγινε απολύτως σαφές, μέχρι να προσέρθει στο χώρο του συμβάντος ένα πλήρως και κατάλληλα επανδρωμένο κι εξοπλισμένο ασθενοφόρο, η επιβίωση και η μετέπειτα ποιότητα της ζωής του ασθενούς εξαρτάται από την ακαριαία παροχή της σχετικής βοήθειας. Καθόλη την εκπαίδευσή μας στην ΚΑΡΠΑ  οι διασώστες επεσήμαναν και διόρθωναν τυχόν λάθη στην εφαρμογή των τεχνικών, απαντώντας σε όλες τις απορίες μας με υπομονή κι επαγγελματικότητα.


      Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ, ειδικά δε τους δύο «εκπαιδευτές» μας και τους ευχόμαστε υγεία και κουράγιο, για να καλλιεργούν και σε άλλους πολλούς συμπολίτες μας σχετικές σημαντικές δεξιότητες, ώστε να ζούμε σε μια κοινωνία όπου η καλή ποιότητα ζωής διαφυλάσσεται και εκτιμάται έμπρακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !