16 Απριλίου 2013

Μετατόπιση του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή του Πλαταμώνα.


Έναρξη κατασκευής μετατόπισης του αγωγού φυσικού αερίου
στον Πλαταμώνα
Στη μετατόπιση μικρού τμήματος του αγωγού Φυσικού Αερίου από την υφιστάμενη θέση του στον Πλαταμώνα, λόγω της επικείμενης διέλευσης του νέου αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Θεσσαλονίκης



(ΠΑΘΕ), προχωρεί ο ΔΕΣΦΑ.
Όπως αναλύθηκε και στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης τοπικών φορέων από την διοίκηση του ΔΕΣΦΑ και από τους μελετητές της ΑΣΠΡΟΦΟΣ, η κατασκευή του έργου με κανέναν τρόπο δεν επηρεάζει την αξιοποίηση και την δόμηση των ιδιοκτησιών σε απόσταση 200 μέτρων από τον αγωγό φυσικού αερίου.
Ο ΔΕΣΦΑ, λαμβάνοντας υπόψη του εξαρχής, την υπό έγκριση πολεοδομική μελέτη στην περιοχή, έχει προγραμματίσει να εγκαταστήσει αγωγό με προδιαγραφές αντίστοιχες των πυκνοκατοικημένων περιοχών της Αττικής.
Επιπλέον, ο ΔΕΣΦΑ δεσμεύθηκε για τα ακόλουθα αντισταθμιστικά μέτρα – ωφελήματα προς το Δήμο Δίου - Ολύμπου και ιδιαίτερα για την περιοχή του Πλαταμώνα:
1. Την κατασκευή έργων συντήρησης και αναβάθμισης του γηπέδου του Πλαταμώνα, που θα βελτιώσουν την λειτουργία του και θα βοηθήσουν στην άθληση των νέων της περιοχής.
2. Την προμήθεια απορριμματοφόρου, που θα συμβάλει στην καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων της περιοχής, εν όψει μάλιστα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !