23 Απριλίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο


Αρχίζουν τον ερχόμενο Μάιο οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο τον Ιούλιο του 1913, από τον Λιτοχωρίτη Χρήστο Κάκαλο και τους Ελβετούς Fred Boissonnas και Daniel Baud Bovy.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Πιερίας και την ελληνική ομοσπονδία ορειβασίας και αναρρίχησης οργανώνουν εκδηλώσεις ξεκινώντας από τη συνάντηση της ένωσης βαλκανικής ορειβατικής ομοσπονδίας που θα γίνει το τριήμερο 31/5 – 2/6/2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Ενάμισι μήνα μετά, στις 20 Ιουλίου 2013, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην παλιά μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.


Την ίδια μέρα (20/7) θα γίνει η έναρξη της 73ης πανελλήνιας ορειβατικής συγκέντρωσης στον «Προφήτη Ηλία», στον Όλυμπο, και συγχρόνως θα γίνει και αναρριχητική συνάντηση. Η συγκέντρωση αυτή θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα 21/7/2013.

Ακόμη, ήδη ο δήμος Δίου-Ολύμπου έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς καλλιτέχνες που είτε είναι δημότες, είτε κατοικούν στον δήμο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ομαδική έκθεση με θέμα τον Όλυμπο.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί η κατασκευή επετειακού μεταλλίου αλλά και η έκδοση από τα ΕΛΤΑ μιας επετειακής σειράς με θέμα την 1η ανάβαση στον Όλυμπο.

Γι αυτά τα θέματα καθώς και για τη διοργάνωση και άλλων εκδηλώσεων έχουν γίνει επαφές με την αντιπεριφέρεια Πιερίας ενώ πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις στο Λιτόχωρο.

Στη συνάντηση με την αντιδήμαρχο πολιτισμού και αθλητισμού Σοφία Ζουρζούρα, ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας ορειβασίας και αναρρίχησης Δ. Γεωργούλης, η πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου ΛιτοχώρουΈλλη Τζιούκα καθώς και η Μαρίας Ζολώτα, κόρη του φύλακα του Ολύμπου Κωνσταντίνου Ζολώτα, συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την καλύτερη δυνατή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !