30 Ιανουαρίου 2013

Δράσεις δενδροφύτευσης από μαθητές του Δημοτικού Ν.Πόρων





 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/1/2013 η δράση της δεντροφύτευσης από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πόρων σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ανατολικού Ολύμπου, την κοινότητα Ν. Πόρων και το Δήμο Ανατολικού Ολύμπου.



Η δράση αυτή πρόσφερε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας να συμμετέχουν βιωματικά σ’ ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη χώρου πρασίνου και αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος.
Ειδικότερα  φυτεύτηκαν εκατόν πενήντα δέντρα στον αύλειο χώρο  του σχολείου και σε δύο πλατείες της κοινότητας Ν. Πόρων. Τα παιδιά με την ενεργό συμμετοχή τους στη φύτευση, την τοποθέτηση  προσωπικής ταυτότητας στα δέντρα και την υιοθεσία δέντρου ανέλαβαν προσωπική ευθύνη φροντίδας των νέων φυτών, η οποία είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητά τους. Αυτό, άλλωστε, αποτελούσε και απώτερο στόχο της δράσης, δηλαδή η ευαισθητοποίηση και η καλλιέργεια ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος.
Επιπλέον με τη δράση αυτή της δεντροφύτευσης  δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν ότι με απλά πράγματα μπορούμε να πετύχουμε πολλά, έτσι φυτεύοντας και φροντίζοντας απλά έναδεντράκι συμβάλλουμε στη δημιουργία πράσινου χώρου και στην βελτιώσει της ποιότητας ζωής. Ευελπιστούμε ότι η δράση αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όπως ήδη προγραμματίζεται.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συμβολή τους τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Νίκο Παπανικολάου, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Τζήκα, τον αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Βροχαρίδη, τον υπεύθυνο του Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) κ. Μιχάλη Καρυδιά, τη δασική υπηρεσία που μας παρείχε δωρεάν τα δέντρα αλλά και τους εργάτες που βοήθησαν με υπομονή τα παιδιά.
Ακόμη να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Πόρων, οι οποίοι προσέφεραν και δροσερούς χυμούς στους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και εκείνους τους γονείς που εθελοντικά προσέφεραν τη βοήθεια τους. Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία της και η αντιδήμαρχος  κ. Τσιμήτρη ΜαρίαΤέλος ευχαριστούμε θερμά τους στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας και το Διδακτικό προσωπικό.

Η Διευθύντρια
Τζημαγιώργη Δήμητρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !