22 Ιανουαρίου 2013

Διαμαρτυρία τού Δ.Δίου-Ολύμπου για το κλείσιμο του ΙΚΑ Λιτοχώρου


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 21/1/2013 εξέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας σύμφωνα με το οποίο εκφράζει δημόσια την αγανάκτηση και την οργή του Δήμου, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων αλλά και γενικά των κατοίκων της περιοχής, γιατί, στα πλαίσια των καταργήσεων – συγχωνεύσεων υπηρεσιών, η Κυβέρνηση αποφάσισε για τις 4 Φεβρουαρίου 2013 να κλείσει οριστικά το ΙΚΑ Λιτοχώρου.

Το κλείσιμο του ΙΚΑ Λιτοχώρου υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις ήδη ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες και από 4/2/2013 και εξής θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων – ασφαλισμένων της περιοχής.
Η απόφαση αυτή ήδη προκαλεί καινούργια προβλήματα στους επαγγελματίες και στους κατοίκους της Νότιας Πιερίας αφού θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν είτε θα αναγκάζονται πλέον να κάνουν μεγάλες αποστάσεις με υψηλό κόστος είτε θα προσφεύγουν σε ιδιώτες.
Εάν το πρόβλημα είναι το ενοίκιο της τάξης των 300 ευρώ τον μήνα, τότε πολύ ευχαρίστως αφού πρόκειται για δημοτικό κατάστημα να παραχωρήσουμε δωρεάν τη χρήση του οικήματος.
Η δικαιολογία αντιμετώπισης της σπατάλης και εξορθολογισμού των δαπανών που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να προχωρούν τέτοιοι σχεδιασμοί συγχωνεύσεων και καταργήσεων κοινωνικών δομών, αποτελεί πρόσχημα για να μειώσει ακόμη παραπέρα τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ πιο πίσω από τις λαϊκές ανάγκες, στηρίζοντας μόνο την κερδοφορία τού κεφαλαίου.
Άλλωστε, γι αυτό και περικόπηκαν από τις δαπάνες για την υγεία 1,3 δισ. ευρώ το 2011 και επιπλέον 350 εκ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Γι αυτό γίνονται οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών. Γι αυτό οι εργαζόμενοι στο δημόσιο οδηγούνται συνεχώς στην «εργασιακή εφεδρεία» ή την «απόλυση».
Οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται στον συνολικότερο αντιλαϊκό σχεδιασμό, που είναι άμεσα δεμένος με τα «μνημόνια» και τους εφαρμοστικούς νόμους.
Καλούμε όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους φορείς του Νομού καθώς επίσης και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Επιμελητήριο, τους Βουλευτές και τα κόμματα του νομού μας να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας προκειμένου να αποτρέψουμε το οριστικό κλείσιμο του ΙΚΑ Λιτοχώρου.
ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !