3 Δεκεμβρίου 2012

Διάλεξη-συζήτηση στο 3ο δημοτικό Λιτοχώρου


Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διάλεξη-συζήτηση με καλεσμένη την ψυχολόγο κ. Ελένη Ρίντου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, σε συνεργασία με το Σύλλογο διδασκόντων. Το θέμα ήταν: «Ενδοσχολική βία - ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου». Πλήθος γονέων αλλά και εκπαιδευτικών παρακολούθησαν την διάλεξη.

Η κ. Ελένη Ρίντου, η οποία είναι πρόεδρος στη Σχολή Γονέων, παρουσίασε, με πολύ κατανοητό σε όλους τρόπο, το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, το λεγόμενο "bullying", το οποίο συμβαίνει όλο και περισσότερο στις σχολικές κοινότητες.
Μας πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπισή του και ανέλυσε τα συμπτώματα με τα οποία αναγνωρίζουμε πότε ένα παιδί είναι θύμα και πότε θύτης του φαινομένου. Φυσικά υπάρχει και η κατηγορία του παιδιού που απλώς παρατηρεί το πρόβλημα, το οποίο είτε μιλά και αναφέρει το περιστατικό ή το αποσιωπά και έτσι ενισχύει το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας.
Ο καινούργιος όρος για την ενδοσχολική βία είναι η "σχολική ειρήνη" η οποία φυσικά πρέπει να επικρατεί στα σχολεία.
Από την πλευρά τους οι γονείς έθεσαν προβληματισμούς και ερωτήματα ενώ η ψυχολόγος έδωσε τις δέουσες απαντήσεις και μάλιστα, όπως σχολιάστηκε αργότερα, έδωσε απαντήσεις με έναν εξαιρετικό τρόπο προσέγγισης σε κάθε περίπτωση.
Αφού η ομιλία έφτασε στο τέλος της, ο Σύλλογος Γονέων δεσμεύτηκε για ένα κύκλο συζητήσεων και διαλέξεων, γιατί όλοι οι γονείς έχουν ανάγκη από την καθοδήγηση κάποιου ειδικού σε θέματα που τους απασχολούν σχετικά με την ανατροφή των παιδιών τους, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Συμπερασματικά, τα προβλήματα ξεκινούν όταν οι γονείς δεν βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Γι αυτό, επιβάλλεται όλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, να ενισχύσουν τη σχολική ειρήνη.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !