18 Δεκεμβρίου 2012

Ορφέας Φωτεινών - ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης / 1 - 5


Η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης πέρασε σαν σίφουνας από τα Φωτεινά, κερδίζοντας με το ευρύ 1-5 τον Ορφέα και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Δίας Δίου μειώνοντας τη διαφορά στην κορυφή στους 3 βαθμούς.
Ονειρικό ξεκίνημα για το συγκρότημα του Παναγιώτη Αμανατίδη με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν μόλις στο 1' από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των Φωτεινών ο Βροχαρίδης με καρφωτή κεφαλιά σημειώνει το 0-1.

Ποιοτικό ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ποντίων λόγω του ότι δε βοήθησε και ο αγωνιστικός χώρος που βρισκόταν σε κακή κατάσταση.
Ένα σκληρό και άτεχνο παιχνίδι, με πολλά φάουλ και νεύρα, οι νεαροί παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων παρασύρθηκαν από το τρόπο παιχνιδιού του Ορφέα και επίσης τα σφυρίγματα του διαιτητή του αγώνα που ευνοούσε σε πολλά σημεία την τοπική ομάδα με αποτέλεσμα οι νεαροί των ποντίων να υποπέσουν σε πολλά λάθη.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με μεγάλες μπαλιές είτε από τα ελεύθερα του τερματοφύλακα η από τα στημένα να απειλήσουν την εστία του Βαβατσιούλα.
Στο 28’ έγινε το 0-2 με φάση καρμπόν, όταν πάλι από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, αυτή την φορά ο Μαγούδης βγήκε από τα μαρκαρίσματα και με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ορφέα για δεύτερη φορά.
Η χαρά των παικτών του Ποντίων δεν κράτησε πολύ, όταν δύο λεπτά αργότερα στο 30’ από λάθος της άμυνας, επιθετικός των γηπεδούχων έκλεψε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Πουλικίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή το να δείξει το σημείο του πέναλτι.
Το πέναλτι εκτελέστηκε εύστοχα διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-2.
Από το σημείο αυτό μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε καμία φάση με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να κάνουν κάτι το αξιόλογο.
Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην επανάληψη, αφού τα πρώτα λεπτά θύμιζαν κατά πολύ, τα τελευταία του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Ορφέα έψαχνε την ισοφάριση και την ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων επίσης ψάχνοντας για το τρίτο γκολ που θα κλείδωνε την νίκη.
Η τύχη χαμογέλασε για τους πόντιους όταν στο 60’ από λάθος εκτίμηση και έξοδο του τερματοφύλακα του Ορφέα η μπάλα μετά από την εκτέλεση φάουλ του Βροχαρίδη από πλάγια θέση κατέληξε στα δίχτυα ανεβάζοντας το σκορ σε 1-3.
Εκεί κάπως τελείωσε το παιχνίδι σαν αναμέτρηση με τους παίχτες του Ορφέα να παραδίδουν τα όπλα, έτσι το συγκρότημα του Παναγιώτη Αμανατίδη από εκεί και πέρα δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν δυσκολεύτηκε να διευρύνει το σκορ.
Ο Μαγούδης διπλασίασε τα τέρματα του όταν στο 70’ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με δυνατό συρτό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης του τερματοφύλακα του Ορφέα κάνοντας το 1- 4 και στο 75’ μετά από ωραία κάθετη πάσα ο Χανδόλιας βγήκε τετ α τετ και από κοντινή απόσταση δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-5.
Αν οι παίκτες ήταν πιο ουσιώδες στην τελική τους προσπάθεια με τους Χανδόλια, Παμπουκίδη και Παπαγεωργίου να σπαταλάνε τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν μπροστά στην εστία του Ορφέα το αποτέλεσμα θα είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Παναγιώτης Αμανατίδης
ΣΥΝΘΕΣΗ:
Βαβατσιούλας, Διαμαντίδης Δ, Πουλικίδης (Παπαδημητρόυ), Σκουργιάς (Αγγελίδης), Φορτομάρης,
Διαμαντίδης Α, Βροχαρίδης, Παμπουκίδης, Τσιγκαρόπουλος (Χανδόλιας), Μαγούδης, Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !