19 Νοεμβρίου 2012

Χρυσές οι αθλήτριες του Δ.Δίου-Ολύμπου Μ.Φόλιου και Κ.Τσιουρλή





Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι έφηβες αθλήτριες του παγκρατίου αθλήματοςΜαρία Φόλιου και Κατερίνα – Ραφαέλα Τσιουρλή, δημότισσες του Δ.Δίου-Ολύμπου, συμμετέχοντας στο 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος που διεξάχθηκε το τριήμερο 16, 17 και 18 Νοεμβρίου 2012 στο κλειστό στάδιο Βλαχιώτη Λακωνίας.

Επίσης, ένας ακόμη έφηβος αθλητής του Δ.Δίου-Ολύμπου, ο Γιάννης Παπαγεωργίου-Σιαμήτρας κατέλαβε 5η θέση.
2 ΧΡΥΣΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Η μεγάλη επιτυχία των δύο αθλητριών αλλά και η 5η θέση για τον αθλητή του Δ.Δίου-Ολύμπου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι στους αγώνες που διεξάχθηκαν, συμμετείχαν πάνω από 500 αθλητές από 30 χώρες, γεγονός που ανέβασε, εκ των πραγμάτων, τον δείκτη δυσκολίας για την κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις έφηβοι, που ανήκουν στο «Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας,Αλκή» Δ.Δίου-Ολύμπουείχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάρις στη χορηγία και στην ηθική στήριξη που προσέφερε το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».
Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΛΕΞΗ
Τη μεγάλη της χαρά για τις επιτυχίες αυτές, σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο, εξέφρασε η προπονήτριά τους, Ιωάννα Καραλέξη, η οποία αισθάνεται δικαιωμένη για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που η ίδια κατέβαλε αλλά και για τις εξαιρετικές προσπάθειες των δύο αθλητριών και του ενός αθλητή του συλλόγου «Αλκή». Οι αθλητές αυτοί υπό την καθοδήγησή της είχαν την ευκαιρία όχι απλά να συμμετέχουν σε μια τέτοια παγκόσμια διοργάνωση αλλά και δύο αθλήτριές της να ανεβούν στο υψηλότερο σκαλί της επιτυχίας.
Σημαντικό μερίδιο επιτυχίας όμως ανήκει και στη διοίκηση του «Αθλητικού Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Παγκρατίου Αθλήματος Δίου ΠιερίαςΑλκή», που ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί στον δήμο Δίου-Ολύμπου (Καρίτσα, Λιτόχωρο και Άγιο Σπυρίδωνα) και αριθμεί σήμερα περί τους 80 ενεργούς αθλητές.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τα συγχαρητήριά του γι αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία απηύθυνε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, προς τους τρεις αθλητές, προς την προπονήτρια, προς τη διοίκηση του σωματείου αλλά και προς το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» για τη χορηγία του.
Τόνισε δε ότι αυτές οι επιτυχίες δεν είναι μόνο μια δικαίωση προσπαθειών για τους αθλητές και εκείνους που στήριξαν την προσπάθειά τους, αλλά σκορπίζουν χαμόγελα στην τοπική κοινωνία, της δίνουν κουράγιο και ελπίδα, διότι αποτελούν φωτεινά σημάδια σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα και στον δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !