2 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Αγοραστός: «Ενισχύουμε τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό του ΤΕΙ Λάρισας»


Με νέο εξοπλισμό προμηθεύεται το ΤΕΙ Λάρισας καθώς δόθηκε σήμερα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η έγκριση δημοπράτησης μέρους των ειδών του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Εξοπλισμός Ερευνητικών Εργαστηρίων Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας», προϋπολογισμού 3,49 εκ.ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ ενισχύουμε τις υποδομές των εκπαιδευτικών τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η απόκτηση του προτεινόμενου εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ΤΕΙ Λάρισας στο πλαίσιο του νέου και του ανταγωνιστικού. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι απαραίτητη για την επέκταση και ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΤΕΙ Λάρισας, την οργάνωση ερευνητικών εργαστηρίων, τη δημιουργία συνθηκών για την προσέλκυση ικανών και αξιόλογων επιστημόνων – μελών Ε.Π. και την καλύτερη παροχή του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου και των υποδομών του».
Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προέγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας για την προμήθεια «συστήματος επεξεργασίας τροφίμων με υψηλή πίεση», για τον εξοπλισμό των εργαστηριακών μονάδων χρωματογραφίας και φασματοσκοπίας μάζας, ταυτοποίησης δομής και ηλεκτρονικής μικροσκοπίας σάρωσης, της Κοινής Ερευνητικής Δομής ΣΤΕΓ / ΣΕΥΠ / ΓΤΘΕ του ΤΕΙ, προϋπολογισμού 580.000 €.  Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται οι ενέργειες του ΤΕΙ Λάρισας για τη διενέργεια Διαγωνισμού για το υπόψη μηχάνημα.
     Οι προμήθειες για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του ΤΕΙ βρίσκονται σε εξέλιξη. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις και αποπληρωθεί προμήθειες συνολικού ποσού  780.000 ευρώ και βρίσκονται σε εξέλιξη πρόσθετες προμήθειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !