2 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Νέο κτήριο αποκτά το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου με τίτλο: «Κτιριακές Εγκαταστάσεις Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βόλο», προϋπολογισμού 10.504.500,12 ευρώ (με ΦΠΑ)

            Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την υπάρχουσα δομή του για να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση. Ως Αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε έμπρακτα την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναβαθμίζοντας τις κτιριακές υποδομές, όπου αυτές δεν πληρούν τις σύγχρονες ανάγκες τις Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Με το έργο αυτό, προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ, διαχέουμε τους κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία και ανοίγουμε νέες θέσεις εργασίας. Με την ολοκλήρωση του κτηρίου οι νέοι επιστήμονες θα έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών, οπού θα πραγματοποιείται αναβαθμισμένου επιπέδου έρευνα και διδασκαλία».
Κύριος  του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μετά την έγκριση αυτή, αναμένεται άμεσα η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Πανεπιστήμιο, για την ανάθεση και εκτέλεση του έργου.
        Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι  νέες κτιριακές εγκαταστάσεις πρόκειται να ανεγερθούν σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ο.Τ. 1202) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σέκερη, Αθηνών και Χέυδεν (παλιότερα φιλοξενούσε το φυτώριο Δήμου Βόλου) στο Βόλο.
Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από δυο διακριτά κτίρια. Το κτίριο Α στο νότο και το κτίριο Β στο Βορρά, είναι δύο συμπαγή κτίρια κατασκευασμένα με οπλισμένο σκυρόδεμα και εμφανή τοιχοποιία. Ανάμεσα στα δύο κτίρια εκτείνεται το κλειστό αίθριο και ο κήπος ως συνέχεια του. Στο κτίριο Β χωροθετούνται όλες οι λειτουργίες που αφορούν την διδασκαλία και την έρευνα, ενώ στο κτίριο Α οι γραφειακοί χώροι των διδασκόντων.
Η συνολική μεικτή επιφάνεια δόμησης είναι 3.897τ.μ. και περιλαμβάνει:
i)          Χώρους διοίκησης Τμήματος 125τ.μ.
ii)         Χώρους διδακτικού προσωπικού 357τ.μ.
iii)        Χώρους διδασκαλίας (αίθουσες και τρία αμφιθέατρα) 1.405τ.μ.
iv)        Εξειδικευμένα εργαστήρια 277τ.μ.
v)         Βοηθητικούς χώρους 224τ.μ. και Χώρους κυκλοφορίας 1.348τ.μ.
vi)        Υπόγειους χώρους – Η/Μ εγκαταστάσεων 161τ.μ.
                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !