2 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή Ψωμιάδη στον Υπουργό για το ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ


Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Α. Λυκουρέντζο έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Πιερίας.

Όπως τονίζει ο κ. Ψωμιάδης οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Πιερίας αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρά προβλήματα στην υπηρεσία τους «όπως η έλλειψη προσωπικού, τα πεπαλαιωμένα νοσοκομειακά οχήματα, οι ανεπαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις, η έλλειψη ασυρμάτων στα ασθενοφόρα και η ανεπαρκής εκπαίδευση». «Είναι αδιανόητο», συνεχίζει ο κ. Ψωμιάδης «σε μια περιοχή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πιερίας, με έντονη τουριστική κίνηση δώδεκα μήνες το χρόνο, να μην υπάρχουν ασθενοφόρα για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή».
Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζητά από τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει «ώστε να διευθετηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να δοθούν, επιτέλους, λύσεις». «Δεν μας επιτρέπεται κύριε Υπουργέ στο όνομα των όποιων μνημονιακών πρακτικών να εξευτελίζουμε σε τέτοιο βαθμό τη δημόσια υγεία. Εκτός αν έχουμε καταντήσει τριτοκοσμική χώρα…», καταλήγει ο Δ. Ψωμιάδης.

            Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Έλαβα και σας διαβιβάζω συνημμένα την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Πιερίας, για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην υπηρεσία τους και καταργούν στην ουσία τις φιλότιμες προσπάθειες τους για την παροχή αξιοπρεπούς πρωτοβάθμιας νοσοκομειακής φροντίδας.
Τα σοβαρά ζητήματα που θέτουν, όπως η έλλειψη προσωπικού, τα πεπαλαιωμένα νοσοκομειακά οχήματα, οι ανεπαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις, η έλλειψη ασυρμάτων στα ασθενοφόρα και η ανεπαρκής εκπαίδευση αποτελούν ντροπή για το εθνικό σύστημα υγείας και απαιτούν την άμεση παρέμβαση σας.
Ήδη από τον Ιούλιο του 2011 με επιστολή μου στον τότε υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο είχα επισημάνει τις ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε ασθενοφόρα, που ταλανίζουν το ΕΚΑΒ στην Π.Ε. Πιερίας αλλά και σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα. Αποδεικνύεται, όμως, πως ενάμισι χρόνο μετά, τίποτα δεν άλλαξε.
Είναι αδιανόητο σε μια περιοχή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πιερίας, με έντονη τουριστική κίνηση δώδεκα μήνες το χρόνο, να μην υπάρχουν ασθενοφόρα για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.
Δεν μας επιτρέπεται κύριε Υπουργέ στο όνομα των όποιων μνημονιακών πρακτικών να εξευτελίζουμε σε τέτοιο βαθμό τη δημόσια υγεία. Εκτός αν έχουμε καταντήσει τριτοκοσμική χώρα…
Κύριε Υπουργέ,
            Κατόπιν τούτων, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας ώστε να διευθετηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να δοθούν, επιτέλους, λύσεις. Τα στελέχη ΕΚΑΒ σώζει ζωές. Ας τους βοηθήσουμε να κάνουν με επιτυχία τη δουλειά τους.

                                                                                                      
                                                                                                                   Με εκτίμηση,

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης

                                                                                                                                              

Διονύσης  Χ. Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !