23 Νοεμβρίου 2012

Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τη μετεγκατάσταση της 383 Μοίρας Αεροσπυρόσβεσης


Όλως αιφνιδιαστικά επανέρχεται το θέμα της μετεγκατάστασης της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ) από την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται σήμερα, στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα, που η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε αναστείλει.

            Τα πάγια έξοδα της μετεγκατάστασης υπολογίζονται στις 800 χιλ ευρώ (έξοδα μετάθεσης του προσωπικού) και περίπου 1,5 ως 2,1  εκ. ευρώ κάθε χρόνο επιπλέον  για  συντηρήσεις των αεροσκαφών εκτός Πολεμικής Αεροπορίας ή περίπου 14 εκ ευρώ εφάπαξ  για  την κατασκευή της απαιτούμενης υποδομής (νέο Υπόστεγο, συνεργεία, βελτίωση πίστας στάθμευσης αεροσκαφών  κτλ)  στην Ελευσίνα.
   Επιπλέον, η παρουσία της 383 Μοίρας με τις υποδομές της στη Θεσσαλονίκη έχει αποδειχθεί καταλυτική τα τελευταία χρόνια στην άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών, όπως στην Θεσσαλονίκη στην Φωτιά του Αγίου Όρους το 2012 και στην μεγάλη φωτιά στον Έβρο το 2011.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:
Α) Ποιοι είναι οι λόγοι που επιβάλουν την μετεγκατάσταση της 383ΜΕΕΑ από τη Θεσσαλονίκη στην Ελευσίνα, από τη στιγμή που τα οικονομικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι είναι ασύμφορη για το Ελληνικό Δημόσιο;
Β) Για ποιον λόγο υποβαθμίζετε τις δυνατότητες αεροπυρόσβεσης αλλά και τις υποδομές για υποστήριξη τέτοιων επιχειρήσεων στην Βόρεια Ελλάδα, δεδομένου ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ποσοστό κοντά στο  50% των πυρκαγιών εκδηλώνεται στον Βόρειο Τομέα όπως είναι χωρισμένος επίσημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !