19 Νοεμβρίου 2012

«Καπνός» έγιναν 2 τόνοι ακτινίδια στην Πολίχνη!






«Καπνός» έγιναν μέσα σε 90 λεπτά δύο τόνοι φρέσκα βιολογικά ακτινίδια το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στην Πολίχνη.  Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών ΒΙΟΑΓΡΟΣ (μέλος του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων) το δήμο Παύλου Μελά και το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου διέθεσαν δωρεάν στους δημότες της περιοχής ολόφρεσκα βιολογικά ακτινίδια από την ευρύτερη περιοχή του νομού Πέλλας. 



Πολίτες όλων των ηλικιών κατέκλυσαν τον πάγκο που είχε στηθεί από το πρωί του Σαββάτου στο πρώην δημαρχείο Πολίχνης, δημιουργώντας το αδιαχώρητο. Αφού προμηθεύτηκαν σακούλες με ακτινίδια ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας και των προϊόντων ενώ  συνομίλησαν και με το δήμαρχο  Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο. Μέρος των ακτινιδίων παραχωρήθηκε στο Κέντρο Διάθεσης Ειδών και Τροφίμων του ομώνυμου Δήμου προκειμένου στη συνέχεια να μοιραστούν στους καταγεγραμμένους άπορους των κοινωνικών υπηρεσιών. 
«Σεβόμαστε τις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίοι παλεύουν να καλύψουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά. Έχουμε ιερό χρέος και ευθύνη να τους στηρίζουμε με όποιο μέσο, τρόπο και δυνατότητα διαθέτουμε ως δήμος χωρίς να δημιουργούμε παράλληλα προβλήματα στην τοπική αγορά. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε αυτούς που βασανίζονται και συγχρόνως να δείξουμε  ότι υπάρχουν και άλλοι εναλλακτικοί δρόμοι ανάπτυξης βασισμένοι στην πλούσια ελληνική γη. Προσπαθούμε να δώσουμε λύση στην πράξη» τόνισε ο Διαμαντής Παπαδόπουλος.
Το επόμενο διάστημα ο δήμος θα επισκεφθεί σχολεία της Σταυρούπολης, της Ευκαρπίας και της Πολίχνης και σε συνεργασία με γεωπόνους θα ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για τα προϊόντα που παράγονται στην ελληνική γη αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα βιολογικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !