2 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Μια αθλητική γιορτή για όλους
Την πεποίθησή τους ότι o αγώνας δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» θα διεξαχθεί (την Κυριακή 07 Οκτωβρίου), υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, εξέφρασαν οι διοργανωτές, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο της Κατερίνης.


Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις έως τώρα εκτιμήσεις περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, καθώς και από την Κύπρο αναμένεται να λάβουν μέρος στον αγώνα(προς τιμήν του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου), ο οποίος είναι ενταγμένος στο πλαίσιο των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης.
Την σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο οποίος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στην προετοιμασία της διοργάνωσης.
Όπως τόνισε ο κος Παπαδημητρίου: «Όπως είναι γνωστό ο αγώνας δρόμου 8 χιλιομέτρων αφιερώνεται στην μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού στην περιοχή μας.

Η ευτυχής συγκυρία του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο γεγονός και καθιστά απαραίτητη την  συμμετοχή όλων των πολιτών στην ενδυνάμωση του μαζικού αθλητισμού στην Κατερίνη. Ήδη ο αριθμός των συμμετοχών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία».



Εκ μέρους των συνδιοργανωτών και ειδικότερα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησαν ο πρόεδρος του  Δ.Σ. Χρήστος Μυστρίδης και ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Γερομιχαλός αντίστοιχα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «η διοργάνωση θα  αποτελέσει δέλεαρ για νέους ανθρώπους και εν συνέχεια για όλους μας, για την ενασχόληση με υγιείς δραστηριότητες».
Τοποθετήθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο εκπρόσωπος της Τροχαίας κος Τσαουσίδης, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Μπατσαράς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παναγιώτης Μπερεδήμας, ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας(τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα), Δημήτρης Αποστολόπουλος, το μέλος του Δ.Σ του Ο.Π.Π.ΑΠ. Μυράντα Παππά, η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Πιερίας - Ημαθίας Ελισάβετ Μοσχονά, εκπρόσωποι της  Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, του Ποδηλατικού Όμιλου ΔΙΑΣ,  του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, του πολιτιστικού συλλόγου Σβορώνου, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ομάδας Διασωστών της περιοχής μας κ.α εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά, ενώ διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Στην μεγάλη αθλητική αυτή γιορτή χρώμα πολιτισμού θα δώσουν κατά μήκος της διαδρομής οι μουσικές και τα χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ενδιαφέρουσα και ήπια διαδρομή  8.000 μ., με φόντο τα Πιέρια, με αφετηρία το Πλατανόδασος και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας.
Η διαδρομή είναι βατή και προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Θα δοθούν έπαθλα και δώρα στους νικητές και νικήτριες, ενώ μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες.
Η επιλογή ως αφετηρίας του συγκεκριμένου σημείου είναι γεμάτη συμβολισμούς, καθώς πριν 100 χρόνια έγινε εκεί η τελευταία σύγκρουση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης.

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.
Τα έως τώρα μηνύματα καταδεικνύουν ότι θα  υπάρχει μεγάλη συμμετοχή  σε αθλητές, αλλά και εθελοντές. Περισσότερες από 400 συμμετοχές σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις θα καταγραφούν στον  τελικό πίνακα των συμμετεχόντων.
 Ο μεγαλύτερος έως τώρα ηλικιακά αθλητής που δήλωσε συμμετοχή είναι ένας 73χρονος, ο μικρότερος ένας  μαθητής της πρώτης τάξης του Γυμνασίου, ενώ καταγράφηκε και η συμμετοχή ενός ατόμου με ειδικές ικανότητες από τον Βόλο.
 Όλοι θα συμμετάσχουν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και μια διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012.

Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται τηλεφωνικά στο 23510 47445, με fax στο 23510 47425 ή με email στο info@oppapkaterinis.gr..

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει αναφέρουν  τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.

Αριθμούς συμμετοχής παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έως και την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου από τα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π.(Αστική Σχολή, Οδός Ειρήνης 12, τηλ. 2351047445).

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 09:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα(ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 9:30 έως τις 10:15 π.μ.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του(γεννημένοι, γεννημένες το 2000 και μεγαλύτεροι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !