12 Οκτωβρίου 2012

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΦΕΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΟΗΣ




Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής των Αστικών, αλλάζοντας κυριολεκτικά την όψη του συνοικισμού.


Σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Εφέσου και Οινόης. Στις προαναφερόμενες οδούς είχε προηγηθεί αποξήλωση των παλαιών πεζοδρομίων και τοποθέτηση νέων κρασπέδων. Αξίζει να τονιστεί πως το  σχέδιο των αστικών αναπλάσεων προβλέπει την κατασκευή άνετων πεζοδρομίων πλάτους πλέον του 1,60 m (από τα 0,80 εκατοστά έως το πολύ 1,10 m, που ήταν μέχρι πρότινος).

Η ανάπλαση των Αστικών θα γίνει με έμφαση στο πράσινο, με πολλά δέντρα και με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Πρόκειται για βιοκλιματικό σχεδιασμό που ξεκινά από την οδό Δ.Νίκα μέχρι την Αγία Αικατερίνη και την οδό Σβορώνου.

Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 5.000.000 ευρώ προέρχεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο και ο δημότης δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ. Οι περιοχές που γίνονται οι παρεμβάσεις είναι στα Αστικά και στο κέντρο της πόλης σε συνολικά 32 οδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !