10 Οκτωβρίου 2012

συνάντηση της Κατερίνας Μάρκου με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη


Με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 η Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ. στη Β Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου, για να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Υποδομών και Δικτύων κ. Ανδρέας Κουράκης.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των αστέγων και των νέο-αστέγων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, λόγω της εντεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η κ. Μάρκου ζήτησε να μάθει τα σχέδια του Δήμου για την ανακούφιση των αστέγων. Ο κ. Μπουτάρης την ενημέρωσε για το νέο πρόγραμμα δωρεάν συσσιτίων που θα ξεκινήσει άμεσα σε συνεργασία με εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, καθώς και για τη δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας αλλά και Κέντρου για τους εξαρτημένους από ουσίες.
Όσον αφορά το χρόνιο πρόβλημα της συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, η κ. Μάρκου ενημερώθηκε από τον κ. Κουράκη και της κ. Δέσποινα Καραρήγα, πολιτικό μηχανικό και περιβαλλοντολόγο, για την σχεδιαζόμενη λειτουργία δρομολογίου με πλοιάρια από την Περαία στην Πλατεία Ελευθερίας (με ενδιάμεσες στάσεις στην Καλαμαριά και το Μέγαρο Μουσικής), η οποία αναμένεται να εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης στις διαδρομές τους προς το κέντρο και αντίστροφα. Ο χρόνος ταξιδίου από την Περαία στην Πλατεία Ελευθερίας θα είναι 14 λεπτά (αντί μίας ώρας που απαιτείται σήμερα) ενώ τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε 15 λεπτά.
Η κ. Μάρκου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη σφαιρική ενημέρωση και δεσμεύτηκε να βοηθήσει, μέσα από την παρουσία της στο Κοινοβούλιο, στην ανάδειξη και υλοποίηση κάθε πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !