31 Οκτωβρίου 2012

« Κοινωνικές δράσεις της Αντιπεριφέρειας Λάρισας για μητέρες που θηλάζουν»


            
Κοινωνικές δράσεις που θα έχουν επίκεντρο τις  μητέρες που ήδη θηλάζουν τα παιδιά τους αλλά και για όσες μέλλουσες μητέρες επιθυμούν να θηλάσουν, θα πραγματοποιήσει από αύριο Πέμπτη 1 Νοεμβρίου έως και τις 7 του μηνός, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού της οποίας ο φετινός εορτασμός  έχει θέμα «Κατανοώντας το Παρελθόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον». 
«Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας αποτελεί για εμάς καθημερινή προτεραιότητα. Στηρίξουμε στην πράξη τις μητέρες και τις υποψήφιες μητέρες και με  το επιστημονικά καταρτησμένο προσωπικό  μας  τους παρέχουμε έγκυρη πληροφόρηση. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι  στεκόμαστε δίπλα τους ανθρώπινα σε μία ιδιαίτερη όσο και σημαντική στιγμή της ζωής τους, τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού που πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Υγείας συμμετέχουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες οι οποίες αφού γεννήσουν προσέρχονται στη συνέχεια για συμβουλές φροντίδας και θηλασμού του μωρού τους», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.
Η Αντιπεριφέρεια Λάρισας (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας - Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας)  θα πραγματοποιεί καθ' όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Θηλασμού  και ώρα 11 π.μ, ενημερωτικές ομιλίες και διανομή έντυπου υλικού, στην αίθουσα του Ανώδυνου Τοκετού στη Δ/νση Δημ. Υγείας Λάρισας.
Παράλληλα, ανοικτή θα είναι,  όπως και καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η γραμμή θηλασμού, όπου καλώντας τα  2413-506-290  και 2413-506-192 παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες, υποστήριξη και βοήθεια στις θηλάζουσες μητέρες αλλά και σε όσες μέλλουσες μητέρες επιθυμούν να θηλάσουν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στις μαίες του τμήματος  κ. Γεωργία Ντέλλα και Τένια Κουλακίδου.

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Κατανοώντας το Παρελθόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον».
 Επίσης, φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όπου ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης (Global Strategy on Infant and Child Feeding ή GS). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !