26 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ


Ξεκινά η κατασκευή των υπόγειων αγωγών του Τ.Ο.Ε.Β. Μακρυχωρίου Π.Ε. Λάρισας μετά την σύμβαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο του έργου. 
«Έργα όπως αυτό αποτελούν μια ανάσα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, που τα ζητούσε εδώ και αρκετά χρόνια. Η υπογείωση των δικτύων άρδευσης με συνολικό μήκος 7,5 χλμ και προϋπολογισμό 338.000, εξασφαλίζει επάρκεια νερού για τους αγρότες της περιοχής και διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Η ολοκλήρωση του έργου επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον, καθώς συνεπικουρεί σε μια ορθολογικότερη διαχείριση του νερού αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας για τον ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι: «Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα όπου οι αγρότες βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται, η σημασία για έργα όπως αυτό καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει τη λύση στην κρίση, αρκεί η πολιτεία να στηρίξει με σοβαρότητα και μακρόπνοο σχέδιο αυτόν το δυναμικό τομέα της χώρας μας».
Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: «Ο αγροτικός τομέας είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας και μπορεί κάλλιστα στη δεδομένη συγκυρία να αποτελέσει και τη βασική διέξοδο από την κρίση. Προς αυτή την κατεύθυνση, δίνουμε βαρύτητα σε έργα εξοικονόμησης νερού με σκοπό την ελαχιστοποίηση των απωλειών. Σκοπός μας σε κάθε περίπτωση  είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η ενίσχυση των αγροτών της περιοχής μας που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν δυστυχώς τις συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης».
Το έργο θα κατασκευασθεί στην Κτηματική περιοχή του Τ.Ο.Ε.Β. Μακρυχωρίου και περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση 7,5 χλμ υπόγειων αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC. Οι ανωτέρω διάμετροι και μήκη 7.525μ των σωλήνων θα συνδεθούν με γεωτρήσεις, αξιοποιημένες ή με υφιστάμενο πρωτεύον δίκτυο με σκοπό την μείωση απώλειας νερού. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό η εταιρεία ″Σαμαράς Αθανάσιος Ε.Δ.Ε.″ και το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης ανέρχεται στις 144.925,99 €, με πόρους του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, ο δ/ντης  Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, κ. Χ.  Λυτροκάπης καθώς και ο ανάδοχος του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !