26 Οκτωβρίου 2012

Αντιμετώπιση Λαθρολοτόμησης στον Τρίλοφο Καστοριάς




Στα δάση του Γράμμου βρέθηκαν σήμερα οι Αντιπεριφερειάρχες, Δημήτρης Σαββόπουλος  και Πασχάλης Χαρούμενος, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της 15ης Ταξιαρχίας (ΠΖ) Δημήτριο Λεοντάρη και τον Δήμαρχο Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο, προκειμένου να δουν από κοντά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την λαθροϋλοτομία. Το φαινόμενο έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς έπειτα από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης η ζήτηση για καυσόξυλα είναι μεγάλη.


Διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή του Τριλόφου και ειδικότερα στα σύνορά μας με την Αλβανία, όπου πολίτες της γειτονικής χώρας εισέρχονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος,  ξυλεύουν άτακτα και στη συνέχεια προωθούν το προϊόν στην αγορά.

Καθοριστική είναι η παρουσία του στρατού μας που πραγματοποιεί τακτική περιφρούρηση στην περιοχή. Το τελευταίο διάστημα, με παρέμβαση του Ταξιάρχου  κ. Λεοντάρη, ο Λόχος Μηχανικού Καστοριάς (η λειτουργία του οποίου έχει πάψει να υφίσταται πριν από λίγες μέρες με απόφαση του Αρχηγού του ΓΕΣ) έχει προβεί  με τα μηχανήματά του στην κατασκευή αναχωμάτων σε δύο σημεία, εμποδίζοντας με επιτυχία τη διέλευση  οχημάτων λαθροϋλοτόμων από τη γειτονική χώρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !