26 Οκτωβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ Κ16 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ


Σύσκεψη με θέμα την κατασκευή του Κόμβου Κ16 στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τεχνικών Υπηρεσιών Άλκη Νουσηκύρου, αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της ΠΚΜ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Σιμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχα ως Θεσσαλονικιός. Η κατασκευή του κόμβου 16 είναι ένα έργο, το οποίο δεν είναι στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Πρέπει όμως να βρεθεί λύση, ώστε ο κόμβος να κατασκευασθεί με χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως άλλωστε είναι προγραμματισμένο να γίνει. Διερευνούμε τρόπους, ώστε ορισμένα νομικά κενά που υπάρχουν στο νόμο του Καλλικράτη, να διευκρινιστούν με τρόπο που θα επιτρέψει τις εργασίες να συνεχιστούν. Θέλω επίσης να τονίσω, από την ενημέρωση που έχω, ότι ο εργολάβος εγκαθίσταται στο έργο και θα ξεκινήσει τις εργασίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Πρέπει να γίνουν οι  διευκρινήσεις, τις οποίες ανέφερα, και το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα».
Από την πλευρά του, ο Π. Ψωμιάδης τόνισε: «Έχω δηλώσει ότι το έργο θα γίνει και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει».
Τέλος, ο κ. Νουσηκύρου ευχαρίστησε τον κ. Σιμόπουλο για την παρουσία του και έκανε λόγο για «άκρως εποικοδομητική συνάντηση». «Είμαστε μπροστά σε μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη. Σύντομα θα υλοποιηθεί η διοικητική πράξη αποβολής του καταπατητή. Την άλλη εβδομάδα θα παραδοθεί ο χώρος για να αναπτυχθεί το εργοτάξιο του αναδόχου. Στον άλλο χώρο όπου η Εγνατία Οδός έχει εγκαταστήσει τη ΒΙΟΤΕΡ, επίσης θα έχουμε εξελίξεις. Αποξηλώνονται όλα τα υλικά που εμπόδιζαν την ανάπτυξη αυτού του εργοταξίου, με μέριμνα της Εγνατίας Οδού. Επομένως πιστεύω ότι σε δέκα μέρες θα μπορούμε να έχουμε την πλήρη ανάπτυξη του εργοταξίου και την έναρξη του έργου. Όσον αφορά στην αποζημίωση που ζητά με την επιστολή του ο εργολάβος, είναι ένα νομικό θέμα. Είμαστε σε επαφή με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών ώστε να επιλυθούν ζητήματα που προκύπτουν από τον Καλλικράτη σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Αλλά αυτό δεν θεωρώ ότι είναι το μείζον. Το μείζον είναι ότι θα ξεκινήσει το έργο» τόνισε. «Ξέρετε, η διοίκηση με τους εργολάβους δεν είναι αντίπαλοι. Συλλειτουργούμε για να αποδώσουμε το έργο στην κοινωνία, ο εργολάβος διεκδικώντας τα θεμιτά συμφέροντά του και εμείς υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον» κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !