21 Σεπτεμβρίου 2012

K.Γκιουλέκας Να αντιληφθούν επιτέλους οι δανειστές μας ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες



Ο βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Μάνεση στο ραδιόφωνο του ALPHA 98.9 FM, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σ’ εκείνες τις φωνές από το εξωτερικό που ζητούν ακόμη περισσότερα και σκληρότερα μέτρα.


«Η πορεία είναι σίγουρα δύσκολη και ανηφορική. Δυστυχώς, έχουμε ακόμη αρκετή απόσταση να διανύσουμε μέσα από θυσίες. 
Αυτό που πρέπει να πρυτανεύει, όμως, είναι να ικανοποιείται το αίσθημα δικαίου όταν τα διάφορα μέτρα που εφαρμόζονται να στηρίζονται στις αντοχές εκείνων που μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερο και να μην επιβαρύνουν άλλο εκείνους απ’ τους συνανθρώπους μας που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος έως τώρα και έχουν περάσει το κατώφλι της εξουθένωσης και της εξαθλίωσης», τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας.

Και συνέχισε:
«Στη Νέα Δημοκρατία μιλήσαμε επανειλημμένως για την ανάγκη αντικατάστασης κάποιων δυσβάσταχτων μέτρων, που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Αυτό είναι και το αντικείμενο της διαπραγμάτευσής μας με τους δανειστές μας. Υπάρχει μια ανοιχτή, σκληρή, διαπραγμάτευση που συνεχίζεται.
Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν οι δανειστές μας ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας έντιμος λαός που αναγνωρίζει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του και θέλει να τις εκπληρώσει, αρκεί να μπορεί να αντέξει τις θυσίες που του ζητούνται. 
Με την βαθιά ύφεση στην οποία έχουμε βουλιάξει και με ακόμη πιο σκληρά μέτρα- αν ισχύσουν τα δυσοίωνα σενάρια – είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε κοινωνική έκρηξη. Αυτό είναι και η κύρια προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Να μην φορτώσει στις ίδιες πλάτες, και, ιδίως, στους οικονομικά ασθενέστερους, κι άλλα βάρη. Κι αυτή η προσπάθεια πρέπει οπωσδήποτε να πετύχει.
Από την άλλη πλευρά ο ελληνικός λαός βάζει πολύ ψηλά την αξιοπρέπεια του και δεν μπορεί να συνεχίσει να δέχεται προσβολές από κανέναν.  Εκείνοι που μας κουνούν το δάχτυλο δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι προέρχονται από χώρες που κάποτε, με τα καθεστώτα της εποχής, “προσέφεραν” ολοκαυτώματα και τραγωδίες στην ανθρωπότητα.
 Οφείλουμε χρήματα.  Δεν θα πάρουν ούτε την ψυχή ούτε την αξιοπρέπειά μας.  Οι Έλληνες πρέπει και θα παραμείνουν όρθιοι», κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας.  


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !