20 Σεπτεμβρίου 2012

Κώστας Γκιουλέκας: «Προτεραιότητα στο χτύπημα των καρτέλ και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής»


Ο βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8FM, επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη καταπολέμησης των καρτέλ για την μείωση των τιμών των βασικών αγαθών και τις άμεσες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία.


«Στον τομέα της καταπολέμησης των καρτέλ στα τρόφιμα και στα βασικά αγαθά πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πέσουν οι τιμές», τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας.

Και συνέχισε:
«Όσοι λειτουργούν με την μορφή καρτέλ, όσοι προσπαθούν να κρατήσουν με ολιγοπώλια τις τιμές των προϊόντων τους πολύ υψηλά πρέπει να συναισθανθούν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε και να αναλάβουν την κοινωνική τους ευθύνη. Κι αν δεν το συναισθάνονται πρέπει η κυβέρνηση να τους αναγκάσει. Να τους υπαγορεύσει, δηλαδή, με συνεχείς και έντονες παρεμβάσεις μια τέτοια συμπεριφορά. Με περισσότερους ελέγχους και μεγαλύτερη θωράκιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ο Κώστας Γκιουλέκας σημείωσε ότι:
          «Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν βασικές μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και θεσμικές τομές γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντοχής και ανοχής από την ελληνική κοινωνία. Μιλάμε για χτύπημα του σπάταλου κράτους, για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ που “φουσκώνουν” με ελλείμματα τον κρατικό προϋπολογισμό, για άμεση καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

          Στη συνέχεια, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα» του Πειραιά ο Κ.Γκιουλέκας αναφέρθηκε στις φωνές από το εξωτερικό που ζητούν όλο και περισσότερα και σκληρότερα μέτρα, σημειώνοντας:

«Πρέπει να αντιληφθούν όλοι αυτοί που μας κουνούν το δάχτυλο και μας μαλώνουν συνέχεια ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας περήφανος και έντιμος λαός. Αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του και θέλει να τις εκπληρώσει. Με την πολιτική, όμως, που μας επέβαλαν τα τελευταία χρόνια είναι αδύνατον κι αυτοί να πάρουν τα λεφτά τους και ο ελληνικός λαός να σηκώσει κι άλλες θυσίες. Ας δεχθούν επιτέλους την αντικατάσταση κάποιων μέτρων από κάποια άλλα, ισοδύναμα, τα οποία μπορεί να αντέξει η κοινωνία. Θέλουμε να ξεπληρώσουμε το χρέος μας, αλλά να το κάνουμε με τους Έλληνες όρθιους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ.Γκιουλέκας.  

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !