11 Σεπτεμβρίου 2012

Αγιασμός σε σχολεία της Κατερίνης



Στον καθιερωμένο αγιασμό σχολείων της πόλης, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε  το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Ειδικό Σχολείο).


Ο κος Χιονίδης ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, επισημαίνοντας πως η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να αντιμετωπισθεί με αισιοδοξία, συνεργασία, και αγάπη, ενώ όπως υπογράμμισε: «Σε συνεργασία με τον κο Παπαζήση πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τον κο Κυραϊλίδη πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου φροντίσαμε σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και παρά τις αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίσουμε έγκαιρα τις απαραίτητες τουλάχιστον προϋποθέσεις για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Όπως σημείωσε ο κος Χιονίδης «Ο Δήμος Κατερίνης επενδύει σταθερά στην παιδεία και στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η κρίση να έχει τις λιγότερες επιπτώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης», ενώ όπως διαβεβαίωσε «ο Δήμος Κατερίνης θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου απαιτηθούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων, ο Δήμος Κατερίνης ιεραρχώντας τις πραγματικές ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων, προέβη σε μια σειρά εργασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης, τα συνεργεία έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης (ελαιοχρωματισμοί κλπ).

Σε όλα τα σχολικά κτίρια έγιναν έλεγχοι και επισκευές στα ηλεκτρολογικά, σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντικαταστάσεις πλακιδίων, συντήρηση αύλειων χώρων επισκευές υδρορροών και στεγανοποιήσεις στεγών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !