25 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ


- Απαίτηση Δημάρχου για αναδρομική καταβολή εξόδων παράστασης: Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την καταβολή 14.000 στον δήμαρχο ως έξοδα παράστασης (αναδρομικά για το πρώτο 3μηνο που ήταν σε αργία.). Σχολιάζοντας το θέμα δήλωσα ότι από τη στιγμή που η ποινή της αργίας θεωρείται πλέον ως μηδέποτε επιβληθείσα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του δημάρχου να ζητήσει τα χρήματα αυτά και κάποια στιγμή μπορεί να το ασκήσει.

Ο συγχρονισμός όμως δεν φαίνεται να είναι και ο καλύτερος. Προειδοποίησα τον δήμαρχο πως το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» έχει προκληθεί (το ηθικό κομμάτι του ζητήματος ανέπτυξε λεπτομερώς και ο κ. Δημόπουλος), καθώς δε μπορεί να διατείνεται η δημοτική αρχή πως «λεφτά γενικώς δεν υπάρχουν», υπάλληλοι να μένουν απλήρωτοι (η κ. Μόχλα ανέφερε πως το δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της δημ. κοινότητας Λιτοχώρου – το γεγονός αυτό δεν διαψεύστηκε!) και παρ’ όλα αυτά να βρίσκονται 14 χιλιάρικα για να πληρωθεί ο δήμαρχος αναδρομικά! Καλό θα ήταν να περιμένει λίγο πριν ζητήσει κάτι τέτοιο. Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι με ποιο σκεπτικό ζητήθηκε ολόκληρο το ποσό των εξόδων παράστασης τη στιγμή που ως υπάλληλος τραπέζης λογικά έπρεπε να παίρνει τον μισθό του από εκεί κατά την περίοδο της αργίας (εάν, αυτό δε συνέβη, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο Δήμος). Το πιο δίκαιο πιστεύω θα ήταν να αφαιρεθούν από το σύνολο των 14.000 οι μικτές αποδοχές από την εργασία του για εκείνο το τρίμηνο. Έτσι θα μειωνόταν κάπως και το αίσθημα της όποιας πρόκλησης.
- Απόβλητα της TOSOH:  Είχε τεθεί από την Λαϊκή Συσπείρωση αίτημα προς το Προεδρείο να περιληφθεί το θέμα των αποβλήτων στην ημερήσια διάταξη της προχθεσινής συνεδρίασης. Επειδή το θέμα δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη η κ. Κουρίτα ζήτησε υπογραφές συναδέλφων για να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας. Τελικά υπογράψαμε 8 συνάδελφοι έναντι των 9 που απαιτούνταν για να γίνει το αίτημα δεκτό. Αφού λοιπόν το θέμα δε θα συζητούνταν εκτενώς, δήλωσα πως  χάθηκε μία ευκαιρία που είχαν οι συνάδελφοι που ψήφισαν θετικά για την τροποποίηση της Μ.Π.Ε. της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. (που ανοίγει την πόρτα στο συγκεκριμένο απόβλητο), όχι κατ’ ανάγκην να διαφωνήσουν σε αυτή τη φάση με την τότε απόφασή τους, αλλά τουλάχιστον να αναγνωρίσουν ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί κι ανησυχεί έντονα τους συνδημότες μας και του αξίζει να συζητηθεί σε μία τακτική ή, ακόμη καλύτερα, σε μία ειδική συνεδρίαση (πρόταση που επανέλαβε αργότερα κι ο κ. Φαρμάκης).
Τόνισα επίσης πως όσο περνά ο καιρός η δημ. αρχή μένει έκθετη, καθώς ακόμη κι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης «της πέταξε το μπαλάκι» δηλώνοντας σε συνέντευξή του πως για να κλείσει το όλο θέμα θα πρέπει να πάρει ο δήμος πίσω το αίτημά του προς την περιφέρεια. Επίσης ζήτησα να απαντηθεί, αφού οι διοικούντες έχουν μείνει οι μόνοι που επιμένουν να έρθει το παραπροϊόν της TOSOH, γιατί δεν αποστέλλουν επιτέλους αίτημα προς το Ι.Γ.Μ.Ε. να αναλάβει αυτό την εκπόνηση μελέτης σχετικά με το όλο θέμα, όπως προτείνω συνεχώς εδώ και 3 μήνες. Η μόνη απάντηση που δόθηκε ήταν πως περιμένουμε να αποφανθούν για το θέμα 5 συναρμόδια υπουργεία, επομένως γίνεται αντιληπτό πως η δημ. αρχή συνεχίζει να βλέπει θετικά το αίτημα για εναπόθεση των 82.000 τόνων του συγκεκριμένου παραπροϊόντος στο παλιό λατομείο. Θα επανέλθουμε σύντομα στο αίτημα της ειδικής συνεδρίασης κι εννοείται πως αφού δεν θέλει η διοίκηση να αποδεχθεί την πρότασή μας για να ξεκαθαρίσει το θέμα μια και καλή, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε και θα καταγγείλουμε οποιαδήποτε συμφωνία με την εν λόγω ή άλλη εταιρεία.

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !