25 Σεπτεμβρίου 2012

Κ.Γκιουλέκας¨: Όλοι φταίνε εκτός από τον Γ.Μπουτάρη για τα λάθη του


Με αφορμή την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να διακόψει την συνεργασία του Οργανισμού Τουριστικής ΠροβολήςΘεσσαλονίκης με την ιρλανδική αεροπορική εταιρία Ryan Air ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας επισήμανε τα εξής:


«Πριν λίγες ημέρες ζητήσαμε από τον Γ.Μπουτάρη να εξηγήσει στους Θεσσαλονικείς το λόγο για τον οποίο αποφάσισε να πριμοδοτήσει αποκλειστικά μία μόνο αεροπορική εταιρεία, την Ryan Air, προκαλώντας την αντίδραση των εκπροσώπων άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, όπως η British Airways και η Alitalia, οι οποίοι αποφάσισαν να διακόψουν τις πτήσεις των εταιρειών τους από και προς την Θεσσαλονίκη.
Αυτή η απόφαση προκάλεσε ένα τραγικό πλήγμα στον τουρισμό της πόλης και της Βορείου Ελλάδος, σε μία σημαντική, μάλιστα, περίοδο για την τουριστική κίνηση.
Υπενθυμίζουμε ότι ως επικεφαλής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Θεσσαλονίκης ο Γ.Μπουτάρης αποφάσισε μόνος του, παρά τις ενστάσεις όλων των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου του Οργανισμού, και υποστήριξε αποκλειστικά μία μόνο αεροπορική εταιρεία. Και ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη εξεύρεσης του ποσού των 350.000 ευρώ ετησίως, και μάλιστα για μία τριετία, μέρος των οποίων οφείλει να καταβάλλει ο Οργανισμός στην αεροπορική εταιρεία.
Σήμερα, ο Γιάννης Μπουτάρης έρχεται να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο την τραγική γκάφα του, καταγγέλλοντας ο ίδιος την συνεργασία του Οργανισμού με την ιρλανδική αεροπορική εταιρία!
Όταν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερθήκαμε στα προβλήματα που προέκυψαν για τον τουρισμό της πόλης –και όχι μόνο- από την συγκεκριμένη απόφασή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θύμισε περιόδους δικτατορικών καθεστώτων, κλείνοντάς μας τα μικρόφωνα, και κατηγόρησε ευθέως όλη την πόλη εκτός από τον ίδιο. Έστρεψε τα πυρά του προς τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και προς την δημοτική παράταξη μας κατηγορώντας τους πάντες ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες και το έργο του.
Για τα σκουπίδια δεν φταίει ο ίδιος, όπως είπε, αλλά ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο που διαμαρτυρήθηκε για το ότι η πόλη βρωμάει! Για το γεγονός ότι η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι πάλι δεν φταίει ο ίδιος αλλά η ηλεκτρολογική υπηρεσία του Δήμου και τα άσχημα οικονομικά ! Για τις ολιγωρίες του φταίνε οι υπάλληλοι του Δήμου που τους κατηγορεί ως “τεμπέληδες”! Για την τραγική μείωση των τουριστών –με τους Λίβυους τραυματίες να είναι οι πρώτοι αριθμητικά “επισκέπτες” της πόλης- πάλι δεν φταίει ο ίδιος αλλά η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης η οποία παρουσίασε επίσημα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την φετινή μειωμένη τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης!
Επιτέλους και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει κ.Μπουτάρη! Δεν μπορεί να φταίνε όλοι εκτός από εσάς τον ίδιο και τους συνεργάτες σας για τα λάθη σας και για προβλήματα που προκαλείτε στην Θεσσαλονίκη!
Σας θυμίζουμε ότι είστε ο δήμαρχος αυτής της πόλης. Τα τραγικά σας λάθη   έχουν ζημιώσει ανεπανόρθωτα την Θεσσαλονίκη. Αν δεν μπορείτε να διοικήσετε τότε… “η σιωπή είναι χρυσός”. Αντί να περισσεύει το θράσος καλύτερα να σιωπάτε».

                                                                                                Από το Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !