28 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στην Κατερίνα Μάρκου για τις δημοτικές καλλιτεχνικές σχολές


Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου, βουλευτή ΔΗΜ.ΑΡ. στη Β’ Θεσσαλονίκης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας των δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών λόγω έλλειψης προσωπικού.


Διατυπώνοντας την ερώτησή της, η κ. Μάρκου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές αυτές, οι οποίες έχουν υποστεί σημαντική μείωση προσωπικού με υπουργική απόφαση παρόλο που δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των Δήμων, αφού το προσωπικό αποζημιώνεται από τα αντίτιμα που καταβάλουν οι μαθητές των σχολών, ενώ έχουν εξαιρεθεί από τις μειώσεις με μεταγενέστερο νόμο, ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας στην ερώτηση της κ. Μάρκου, παραδέχτηκε ότι οι θέσεις που έχουν διατεθεί [800 για ολόκληρη την Επικράτεια] σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των καλλιτεχνικών σχολών και παρέπεμψε στα συναρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για την συνυπογραφή της απαραίτητης απόφασης και την έγκριση των θέσεων, αφού δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τις θέσεις αυτές.

Στη δευτερολογία της, η κ. Μάρκου ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τις ανάγκες στους Δήμους Πανοράματος, Χαλκηδόνος και Θέρμης και τόνισε ότι η ύπαρξη δημοτικών δομών καλλιτεχνικής και αθλητικής παιδείας είναι μία βασική επιλογή σε επίπεδο πολιτικής αλλά και κοινωνίας, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν σε πολλούς γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικές σχολές.

Ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι το Υπουργείο έχει καταγράψει τις ανάγκες και θεωρεί ότι με πιστώσεις που θα φτάσουν περίπου τις 1.000 έκτακτες θέσεις μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές.

Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !