6 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημερωτικές συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς



Ενημερωτικές συναντήσεις με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Πιερίας με τον  πρόεδρο του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης Θωμά Παπαδημητρίου  και με τον Πρόεδρο της Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης  Αναστάσιο Παπαζήση.  


Στις συναντήσεις αυτές η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Πιερίας αποτελούμενη από του Α. Μάντζιο, Ε. Συμεωνίδη  και Ν. Ορνιθόπουλο ενημερώθηκε για την κατάσταση στους κρατικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου καθώς και για την κατάσταση στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Κατερίνης.
Οι συναντήσεις έγιναν με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο  στην προσπάθειά του να έχει μια πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα της Παιδείας στη περιοχή μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στοχεύοντας  στην ανάδειξή τους στην κοινωνία, στην ανάπτυξη αγώνων για τη λύση τους και παράλληλα στην αξιοποίηση της κοινοβουλευτικής του δύναμης ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Από τη μεριά της αντιπροσωπείας μας τονίστηκε το γεγονός ότι οι συνέπειες εφαρμογής του μνημονίου γίνονται ολοένα και πιο ορατές στην παιδεία μας αλλά και στην προσχολική αγωγή οδηγώντας σε ασφυξία τα σχολεία και τους μαθητές μαζί με τους Δήμους. Το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, η μη έγκαιρη χορήγηση των πιστώσεων για τα σχολεία, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, η προβλεπόμενη παραπέρα κατά 30% μείωση της επιχορήγησης των Δήμων πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της Παιδείας τη στιγμή που η φτώχεια οδηγεί και νέους μαθητές στην δημόσια εκπαίδευση.
Η  παραπέρα συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών, ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας, η περικοπή των δημοσίων δαπανών είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του μνημονίου που συμπαρασύρει στην καταστροφή και την παιδεία μας.
Η συμμετοχή των γονιών, όχι στα έξοδα της παιδείας,  αλλά στους αγώνες για την αποτίναξη του ζυγού του μνημονίου, για οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας για την αύξηση των πιστώσεων για την παιδεία, για μια δωρεάν δημόσια παιδεία είναι μονόδρομος.
Σε αυτόν τον αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Πιερίας  θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις καλώντας τους πολίτες της Πιερίας  σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να ξεφύγομε από τη μέγγενη του μνημονίου, αφού πλέον είναι ορατό σε όλους ότι και η νέα τρικομματική κυβέρνηση ακολουθώντας  πιστά τα βήματα της προηγούμενης και τις εντολές της Τρόικάς, οδηγεί τη χώρα στην οικονομική εξαθλίωση και την καταστροφή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !