19 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Κατερίνης


Την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων των Δήμων εξέφρασε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μάντζιος.


Σε σύντομο χαιρετισμό σου σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της  τρίωρης κατάληψης του Δημαρχείου Κατερίνης,  αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με στόχο εκ μέρους του μνημονίου,  την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την υπερφορολόγηση των πολιτών και από τους δήμους. Ήδη ο παραπέρα περιορισμός των πιστώσεων προς τους Δήμους  δημιουργεί οξυμένα προβλήματα τόσο στην μισθοδοσία των υπαλλήλων όσων και στην στήριξη των δομών πρόνοιας των δήμων.

Εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του συνδυασμού στον αγώνα των εργαζομένων για την προστασία της δουλειάς τους αλλά και για το ψωμί της οικογένειάς τους,  ένας αγώνας που παράλληλα είναι αγώνας υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας αγώνας υπέρ όλων των δημοτών.

Ζήτησε από τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και όλους τους δημότες να αναπτύξουν τους αγώνες τους για την προστασία της τοπικής αυτοδιοίκησης σαν να υπερασπίζονται το δικό τους σπίτι. Όχι μόνο γιατί αποτελεί ένα κύτταρο της δημοκρατίας αλλά και γιατί ανεξάρτητα από τις διαθέσεις της κάθε δημοτικής αρχής  ο δήμος οφείλει και μπορεί να είναι ο συμπαραστάτης των δημοτών σε κάθε πρόβλημά τους .
    Ειδικά σήμερα που η εσωτερική Τρόικα σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα εξωτερικού έχει σαν σκοπό μέσα από το μνημόνιο την διάλυση του κράτους πρόνοιας, την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων την οικονομική εξαθλίωση εργαζομένων και συνταξιούχων και τελικά το ξεπούλημα της χώρας. 

Τονίζουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος ήταν μόνος  παρών από την έναρξη της κατάληψης ενώ στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχε ζητήσει ενημέρωση από τον δήμαρχο για το πρόβλημα μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων. Ακόμα στο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκαν οι κινητοποιήσεις των δήμων για τα οικονομικά τους σημείωσε  ότι ο Δήμος για να μπορεί να ζητά την υποστήριξη των δημοτών είναι αναγκαίο να υποστηρίζει εμπράκτως τους αγώνες των δημοτών για την επίλυση των προβλημάτων τους αλλά και τους αγώνες των υπαλλήλων, θυμίζοντάς τους ότι πρόσφατα είχε αρνηθεί η πλειοψηφία να συζητήσει προ ημερησίας το θέμα της εφεδρείας των υπαλλήλων του Δήμου, ένα θέμα που υποστήριζαν με την παρουσία τους όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !