13 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Δραστηριότητες του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης



Το 2011-2012 υπήρξε μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά και ταυτόχρονα χρονιά προσφοράς στην παράδοση και στον πολιτισμό συμβάλλοντας καίρια με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια των τοπικών πολιτιστικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαμε στην παρέλαση στις 16/10/2011 για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης μας. Τον επόμενο μήνα τα μέλη και οι φίλοι του ΛΕΚ πραγματοποιήσαν διήμερη εκδρομή χαλάρωσης στο Σιδηρόκαστρο και στην Κερκίνη.


Στις 18/12/2011 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στα Τρίκαλα, όπου επισκεφτήκαμε, μικροί μεγάλοι το Μύλο των Ξωτικών στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ενώ η καινούργια χρονιά ξεκίνησε με την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης « Το τρίτο στεφάνι » στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τον ίδιο μήνα στις 28 και 29 τα εφηβικά χορευτικά τμήματα μας επισκέφτηκαν τη Φλώρινα, Καστοριά και τις Πρέσπες για ένα διήμερο.
Στην συνέχεια στις 12 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή των μελών και φίλων και με ευχές για τη νέα χρονιά κόπηκε η βασιλόπιτα. Τον ίδιο μήνα στις 19 μικροί και μεγάλοι χορευτές χαρήκαμε το πνεύμα της Αποκριές με έθιμα και δρώμενα. Λίγο αργότερα συνδιοργανώθηκε με τη Σχολή Γονέων, ομιλία με τον καθηγητή κ. Χρίστο Τσολάκη με θέμα η «  Ελληνικότητα της Μακεδονίας » .
Στις 10 Μαρτίου με αφορμή την ημέρα της γυναίκας οργανώθηκε μουσικοθεατρική παράσταση « Γάμοι σα δω, γάμοι σα κει, γάμοι σα παραπέρα » με το Μουσικό Πολύτροπο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Στις 18 Μαρτίου συνήλθε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των τακτικών μελών που ανέδειξε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΛΕΚ. Στις 29 του ίδιου μήνα πραγματοποιήθηκε 4ήμερη εκδρομή των μελών και φίλων του ΛΕΚ στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρακολουθήσαμε την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Στις 10 του επόμενου μήνα συνδιοργανώθηκε με το σύλλογο Ηπειρωτών εκδήλωση, «Πολυφωνικά τραγούδια και χοροί της Άνω Δρόπολης», από  γκρουπ πολυφωνικού τραγουδιού της Άνω Δρόπολης. Τον ίδιο μήνα επίσης παρακολουθήσαμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη μουσικοθεατρική παράσταση « Αναζητώντας τον Αττίκ ».
Στις 19-20 Μαΐου τα μέλη και οι φίλοι του ΛΕΚ επισκέφθηκαν και χάρηκαν τις φυσικές ομορφιές της Ευρυτανίας.
Η ετήσια μουσικοχορευτική μας παράσταση, «Με το άλφα , με το βήτα, για τα χρόνια τα εκατό μπαίνουν όλοι στο χορό », όλων των χορευτικών μας τμημάτων, αφιερωμένη στα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης μας πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2012.
Ενώ τον επόμενο μήνα, στις 2-7 Ιουλίου, χορευτές και μέλη μας επισκέφτηκαν τη μοναδική σε φυσικές ομορφιές, Σαντορίνη συμμετέχοντας στις  εκδηλώσεις Πολιτισμού του Δήμου Φηρών.
Τέλος η λυκειακή χρονιά έκλεισε στις 18 Ιουλίου με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων μας στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μουσικολογίας στο Μεγάρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.   
Το ΛΕΚ ευελπιστεί ότι και για τη χρονιά που ακολουθεί θα ανταπεξέλθει στους στόχους και στα οράματα και θα ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις με συνοδοιπόρους τους χορευτές, τα  μέλη και τους φίλους του.


Το ΛΕΚ σας ενημερώνει ότι  οι εγγραφές όλων των τμημάτων ξεκινούν από 3 Σεπτεμβρίου 2012.
Θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας, παιδικά και ενηλίκων, τμήματα latin και ευρωπαϊκών χορών καθώς επίσης και τμήμα pilates – ορθοσωμίας.
Τα μαθήματα ξεκινούν 15 Σεπτεμβρίου 2012.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή εγγραφή μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του ΛΕΚ, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά από 10.30 έως 12.00 π.μ και 18.30 έως 20.00 μ.μ. και Σάββατο 10.00-12.00 π.μ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2351033226. Διεύθυνση:  Κουντουριώτου 7Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !