26 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινοβουλευτικό Έργο Κώστα Γιοβανόπουλου


Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος
Βουλευτής Ημαθίας – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα : Οφειλές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών προς εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας
-----


Επανέρχομαι στην από 5.9.2012 Επίκαιρη Ερώτησή μου της οποίας η συζήτηση ματαιώθηκε με υπαιτιότητα του κ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Δέκα (10) υπάλληλοι με πολυετή εργασία στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βεροίας βρίσκονται σε Επίσχεση Εργασίας από 10-4-2012. Τους οφείλονται από απλήρωτες τακτικές αποδοχές, ύψους 10.000,οο € περίπου κατά μέσο όρο στον καθένα, όπως έκρινε και η υπ΄ αριθμ. 563/ΑΦ/12-6-2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μον. Πρωτ. Βεροίας. Καθώς η καθ΄ης η αίτηση ανέμενε από την ΠΑΣΕΓΕΣ την αμοιβή της από τις υπηρεσίες ΟΣΔΕ ύψους περίπου 280.00,οο €, στόχος των εργαζομένων ήταν να εισπράξουν εις χείρας τρίτου, ήτοι εις χείρας της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα δεδουλευμένα τους. Ως εδώ θα ήταν μια αστική διαφορά, δεν είναι όμως έτσι.

Το δικόγραφο της αιτήσεώς τους κατατέθηκε την 30-4-2012.
Εντούτοις, πέντε ημέρες πριν τη συζήτηση στο Δικαστήριο, την 30-5-2012 η ΕΑΣ Βεροίας προχώρησε σε Σύμβαση Εκχώρησης (!) ποσού 160.000,οο € σε κάποια φυσικά πρόσωπα (άσχετα με τους αιτούντες) τα οποία δεν έχουν κατονομαστεί, και ούτε είχαν κινήσει δικαστικές διαδικασίες.
Η υπόθεση συζητήθηκε την 6-6-2012.
Μετά τη συζήτηση της υπόθεσης, και δέκα μόλις ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης, δηλαδή την 22-6-2012, η ΕΑΣ Βεροίας προχώρησε σε νέα Σύμβαση Εκχώρησης (!!!) ποσού 70.000,οο € προς το συνεταιρισμό “Αχελώος”.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.      Ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα πράξετε προς την ΠΑΣΕΓΕΣ και την ΕΑΣ Βεροίας ώστε να διακοπεί άμεσα η φαλκίδευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν γνωρίζω αν οι κύριοι που θα πάνε στο ταμείο προς είσπραξη είναι “ημέτεροι”, πάντως η ηθική με τη νομιμοφάνεια απέχουν όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
2.      Ποια είναι τα 10 φυσικά πρόσωπα στα οποία εκχωρήθηκαν ποσά, ενόσω άλλοι που υποβλήθηκαν σε ταλαιπωρίες, έξοδα, δικαστήρια, τιμωρούνται από εκείνους που αποφασίζουν με νομικό σκάκι να αποτρελάνουν τη λογική, την αλήθεια και το δίκαιο.

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2012                Ο Ερωτών Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !