12 Σεπτεμβρίου 2012

γιασμός σχολικών μονάδων Δήμου Θερμαϊκού


Πρώτη μέρα στα θρανία για, περίπου, 8.000 μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που προσήλθαν στα σχολεία του Δήμου μας για την έναρξη της νέας χρονιάς.


Το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, έπειτα από, περίπου, τρεις (3) μήνες, άκουσε παρέα με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας, του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας, του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεσημερίου ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής, ο οποίος, αφού εξέφρασε την ανησυχία και την αγωνία του για τις συνθήκες της σημερινής κρίσης, επεσήμανε ότι «η επένδυση της Πολιτείας στην παιδεία είναι η μοναδική ελπίδα εξόδου της χώρας μας από αυτή τη δυσοίωνη κατάσταση».
Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε για τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία είναι μειωμένα κατά 40% από πέρυσι, για τη θέρμανση όλων των σχολικών αιθουσών.
Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι παρευρέθηκαν στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες και ευχήθηκαν σε όλους «Καλή σχολική χρονιά, με υγεία». 

Με σύνθημα «τη νέα σχολική χρονιά να μη λείψει τίποτε από κανένα παιδί», συνεχίζεται η πρωτοβουλία του Δήμου μας για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των άπορων οικογενειών της περιοχής μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ: σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές και μαρκαδόρους.
Καλούμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, που επιθυμούν να    προσφέρουν οποιαδήποτε από τα σχολικά είδη που αναφέρονται παραπάνω όπως προσέλθουν:
Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ:
στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής (25ης Μαρτίου 70) για τα παιδιά της Α΄/θμιας Εκπ/σης και στο Γυμνάσιο Επανομής (περιοχή Στριβό) για τα παιδιά της Β΄/θμιας Εκπ/σης, καθημερινά 9:00 -  12:00 έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ν.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ:
στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μηχανιώνας (Κανάρη 17) για τα παιδιά της Α΄/θμιας Εκπ/σης και στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας (25ης Μαρτίου τέρμα) για τα παιδιά της Β΄/θμιας Εκπ/σης, καθημερινά 9:00 - 12:00 έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΙΑΣ:
στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας  (Αμπελοκήπων 56) για τα παιδιά της Α΄/θμιας Εκπ/σης και στο 1ο Γυμνάσιο Περαίας (Πηγάσου 6) για τα παιδιά της Β΄/θμιας Εκπ/σης, καθημερινά 9:00 - 12:00 έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, όλα τα είδη που θα προσφερθούν να είναι σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση ή καινούργια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !